Krāsnī ceptas kotletes ar saldskābajiem dārzeņiem

Krāsnī ceptas kotletes ar saldskābajiem dārzeņiem

15. Feb 2016, 20:00 IlvaV IlvaV

Nepieciešams:

Kotletēm:

600 g maltas gaļas (man bija liellopa)

1 sīpols

1 burkāns

100 g biezpiena

sāls, baltie pipari

(s1 ēdamkarote sojas mērce)

Dārzeņiem:

2 burkāni

1 puravs

1 dzeltena, 1 sarkana paprika

1 cukini

Dārzeņu mērcītei:

3 ēdamkarotes tomātu biezeņa

3 ēdamkarotes sojas mērces

1-2 ēdamkarotes cukura

2-3 ēdamkarotes vīna etiķa

1 tējkarote kukurūzas miltu

2 ķiploka daiviņas

pustējkrote kajēnas pipari vai piparu maisījums

kāds gabaliņš svaiga ingvera

sezama sēkliņas20160215195038-81854.jpg

Pagatavošana:

Vispirms nomizo, sasmalcina sīpolu, sarīvē burkānus. Gan dārzeņus, gan biezpienu un garšvielas piejauc maltajai gaļai, Labi samīca un izsvaida gaļu. Ar mitrām rokām veido palielas apaļas kotletes (no dotā daudzuma sanāk apmēram 8 gb.) un liek krāsnī 200 grādos uz minūtēm 20 cepties.20160215195410-44099.jpg

Pa to laiku burkānus, paprikas un cukini sagriež strēmelītēs, puravu ripiņās.20160215195453-94024.jpg

Sakarsē eļļu uz pannas, liek vispirms burkānus pacepties uz pāris minūtēm, tad pievieno papriku un puravus, atkal pacep pāris minūtes, beigās pievieno cukini.

Samaisa atsevišķā traukā mērces sastāvdaļas. Kad visi dārzeņi pacepušies, lej virsū mērci un visu sasautē kopā, uzvāra un slēdz uguni nost.

20160215195839-19705.jpg

Uz šķīvja liek saldskābos dārzeņus, pārber sezama sēkliņas, klāt liek kotleti. Ļoti, ļoti garšīgi un krāsaini dārzeņi un sulīgas kotletes. 

cecii cecii 16. Feb 2016, 09:27

Manuprāt, pustējkarote kajēnas piparu būs uhhhhh, tāds dikti asais meksikāņu variants. Bet kotletes ir labākais ēdiens, tās parasti garšo un ēd visi.