Kopīga vanna - tas ir tik forši!

Kopīga vanna - tas ir tik forši!

08. Mar 2018, 15:14 Ievas_mamma Ievas_mamma

Jau kopš pirmās dienas, kad satiku savu meitiņu, dziļi sirdī sapņoju vannoties kopā ar viņu, tur pat ūdenī arī barojot. Nevarēju saprast, kādēļ tā. Nevienam par to nestāstīju, baidījos, ka cilvēki nesapratīs, uzskatīs par dīvainu. Un savu vēlmi tā arī nerealizēju - kaunējos pati no sava iekšējā aicinājuma.

Par tādu "pasākumu" kā pirtīžas uzzināju tikai krietni vēlāk. Un tad arī sāku domāt, ka šī iekšējā vēlme un vajadzība bija pavisam dabiska, izrādās, to jutušas sievietes jau gadiem ilgi. Pirtī gan tas notiek mazliet savādāk, bet tāpat ir šis ūdens elements, zīdīšana un īpašais tuvības mirklis, ko nevar pielīdzināt kam citam. Ar šī brīža prātu un zināšanu varu teikt - tobrīd man būtu vajadzējis šādu pirtīžu. Lasot par to, jutu, cik ļoti, ļoti gribās izdzīvot šādu rituālu. Bet tad jau bija par vēlu.

Atgriežoties šajā brīdī - vannas mums vienmēr bijušas dalītas. Ieviņa nekad nav mazgājusies kopā ar kādu no vecākiem, tā tas vienkārši iegājies. Lai gan zinu, ka ir ģimenes, kurās regulāri vecāki mazgājas kopā ar bērniem, mums tas "nestrādāja". Bet šī te iekšējā vēlme, kas radās meitiņas pirmajos dzīves mēnešos, dzīvoja manī, ik pa laikam par sevi atgādinot.

Vakar, kad beidzu vingrot un vajadzēja doties uz dušu, Ieva uzsāka lielo niķi, jo nebija gulējusi pusdienas laiku. Tā kā bija vakars, vannas laiks, zināju, ka mana došanās mazgāties, atstājot viņu ārpusē, izraisīs tikai papildus dusmas. Tad nu nolēmu ņemt viņu līdzi.

Ziniet, mums gāja tik forši! Viņa neaprakstāmi priecājās, ka mamma ir blakus. Spēlējāmies ar putām, laistījāmies ar dušu, viņa dikti nopietni vēroja, kā mazgāju matus, norādīja, kur uz manas sejas palicis nenoskalots skrubis. Es iemācīju viņai nomazgāt sev seju un rokas, puncīti. Un viņa ļoti rūpīgi ar savu sūklīti mazgāja manu celi. Tas likās tik smieklīgi un sirsnīgi vienlaikus.

Ziniet, ko es sapratu, tur sēžot? Ka tā ir viena lieliska iespēja ne tikai ietaupīt ūdeni, bet arī pavadīt laiku kopā ar bērnu bez dažādiem uzmanības novērsējiem, ekrāniem, pulksteņiem un citām lietām. Maza vannas istaba pat bez logiem, un mēs divas, ierakušās putās līdz ausīm. 

Vienmēr mēs nedalīsim vienu vannu, bet es zinu, ka noteikti būs vēl kāda reize, kad mazgāties dosimies kopā. Jo izrādās, ka tas ir tik forši! :)

Co_ora Co_ora 11. Mar 2018, 23:54

Mums bija pirtīža 3 mēnešu vecumā un pilnīgi noteikti sajūtas lieliskas! Katru reizi kad braucam ciemos pie opīša, kuram ir pirts, ieejam ar Miķeli, papluncajas vanniņā un katru reizi ir sajūsmā! Arī vannā esam gājuši, parasti iet tētis, bet ja aizņemts, tad retu reizi es un man tas ir vesels piedzīvojums un arī Miķelis uzvedas pilnīgi citādāk kā ar tēti! Tāpēc forši kādas lietas darīt reti, tad tas piešķir vēl lielāku prieku 😀

mamma88 mamma88 09. Mar 2018, 16:48

Musmajas pamegini tik kadu nepanemt lidzi, uzreiz bus tracis! Man gan ir dusa, bet tas priekus nemazina.
Pasai komfortablak iet vienai,jo parasti udens slutene ir okupeta, un ar to negrib dalities.

Ievas_mamma Ievas_mamma 08. Mar 2018, 22:29 Maaminja Diaana

Paldies, bet kaut kā liekas, ka tas ar maziņu tieši vajadzīgs. Kaut kad mūžā vēlēšos vēl kādu bērniņu, tad noteikti apdomāšu šadu iespēju. 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 08. Mar 2018, 22:27 Brīve

Jā, par ūdens dzemdībām taisnība. 😀 Milzīgs prieks, ka tas izdevās kā plānots, manuprāt, tam ir vērtība. 😀
Paldies, ka padalījies. 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 08. Mar 2018, 22:07

Esam piedalījušies pirtīžas rituālā - iesaku jebkurai mammai un mazulim, tās emocijas... ❤❤❤😍 Vispār jau jums arī nemaz nav par vēlu, jo šādu rituālu varot veikt pat līdz bērna 4 gaadu vecumam (saru dzīšanu) 😉
Mums atkal ir katru vakaru kopīgā vannošanās ar mazo, bet, kad tētis ir mājās, tad pārņem stafeti 😃 ļoti patīk šis kopā pavadītais laiks 😀

Brīve Brīve 08. Mar 2018, 21:58

Es regulāri eju kopā ar visām trim meitām vai kādu atsevišķi. Ar mazāko zīdaini man ir vislielākā bauda, ko nepiedzīvoju ar vecākajām, jo nebija tad vannas. Zinu, ka raksta autorei arī bija ūdens dzemdības un kā es smeju, es katru svētdienu ar mazo izdzīvoju savu nepiepildīto sapni par ūdens dzemdībām (kad uzliek ūdenī uz krūtīm). Man bija ūdensdzemdības (1.posms), bet saržģījumu dēļ mazā piedzima ārpusē.

Ilvija82 Ilvija82 08. Mar 2018, 20:02

Rainers regulāri dodas kopīgā vannā ar tēti, protams, ka tas reiz beigsies, bet viņiem iet jautri kopā!

Martuu Martuu 08. Mar 2018, 15:49

pilnīgi piekrītu 😀 nav nekas crazy, bet normāla lieta.
laiks kopā ar bērnu, jā, savādākā veidā, bet jautri abiem 😀
ar meitu biežāk gāju, ka bija mazāka, tagad 2.8 gadi, šad tad ieejam😀 redzēs kā būs ar brālīti.