Klana dabas taka

Klana dabas taka

19. Jul 2020, 17:28 Cielavinna Cielavinna

Mūsu ģimenei ļoti patīk Latvijas dabas takas, jo katra taka parāda mūsu zemīti no cita skatupunkta, jo nav divu vienādu taku. Piedevām nekas nevar būt labāk kā pavadīt laiku ar ģimeni svaigā gaisā.

Braucot izbraucienos, vienmēr ieplānojam kādu jaunu taku ko apraudzīt, bet nu mums ir arī savas favorīt takas, kuras apmeklējam vēl un vēl- Orhideju taka, Lāčupītes dendrārijs, Engures dabas parks.

Ja arī Jums patīk kalni un kalnu upītes, tad Kalnu dabas taka Saldus pusē, Jums arī patiks. Kalnu dabas taka vijās gar Loša upi – skaistu, seklu, akmeņainu upīti. Takai dots atbilstoš nosaukums, jo takas noslēgumā ir jākāpj kalna augšā un brīžiem vijoties gar upīti diezgan stāva.

Bērniem ļoti patiks tas, ka takā izvietoti mīklu minēšanas stendiņi, kas palīdzēs arī noorientēties takā, kā arī informācija par apskates objektiem – brūnogļu transportēšanai izveidoto dzelzceļa uzbērumu, zilā māla stāvkrastu un Airīšu dižakmeni.

Dabas takā iekārtotas vairākas atpūtas vietas, ugunskura vieta un nojume piknikam, līdz ar ko droši var līdzi ņemt maizītes būs kur apēst.

Lai taka neliktos garlaicīga, tad ejot pa to ir jāšķērso divi interesanti tiliti- vanšu tilts un bluķis pāri upītei, kas lielajam puikam ļoti patika. Pār baļķi pārgāja tikai lielais bērns, jo ar mazajiem diezgan riskanti.

Taka pēc būtības ir diezgan pagrūta, jo brīžiem ar ratiem grūti bija, bet nu ja labi grib visu var izdarīt. Rūdolfs ar savu Dipu-dapu izbrauca visu. Vēl grūtības sagādā tas pats kalns, jo lai tajā tiktu vajadzēja kāpt pa stāvām trepītēm, ar zīdaini rokās pagrūti, bet visu pieveicām.

Vēl viena lieta kas man tā īsti nepatikās, tas ka taka nav lokveida, bet cilpveida atpakaļ ejama pa to pašu ceļu.

Ja gribat izbaudīt kalnu burvību, tad droši brauciet uz Kanu dabas taku.

Taka atrodama: Nīgrande. Ieteicamais sākuma punkts: Kanavišķu ūdenskrātuves slūžas (ir brūnā norādes zīme uz dabas taku) .

Garums: 2,6 km