Kirkilai skatu tornis

Kirkilai skatu tornis

26. Jul 2020, 23:42 Klintasmamma Klintasmamma

Šodien mēs uzkāpām mēnesī! Lietuvā! ~ 100km attālumā no Rīgas. 

Ievads. Zināju, ka gribu uz Rauboņu parku, taču, lai nav tikai tas vien, gribēju "paķert" vēl kaut ko. Biržu pils redzēta, tilts pār ezeru izstaigāts, karsta kritenes labi zināmas, bet Pakrojas muiža meitām varētu arī nepatikt, tāpēc ļoti priecājos, kad pamanīju Kirkilai skatu torni (kuram nav tradicionālā skatu torņa forma, bet gan mēness forma) vienā no google piedāvātajiem attēliem. Neticami, bet iepriekš par to neko nebiju dzirdējusi (=lasījusi)! 

Atrašanās vieta: Biržu reģionālajā parkā. Gan google kartes, gan waze to veiksmīgi atrod (Kirkilai observation tower/Kirkilu apžvalgos bokštas. GPS: 56.24784, 24.69079. ). Automašīnu var ērti novietot stāvlaukumā pie torņa. Neskatoties uz lielo apmeklētāju skaitu, vietu var atrast bez lieka stresa un pavisam tuvu pie torņa.

Ieejas maksa: Nav

Iespējas: blakus tornim ir ierīkotas vietas (koka galdiņi ar soliem), kur, skatoties uz glītajiem ezeriem, var nobaudīt līdzpaņemtu gardumu vai vienkarši atpūsties, klausoties dabas dziesmās. Ir arī iespēja uzlādēt savu telefonu, par velti izmantot wifi, saremontēt velosipēdu, iegādāties saldējumu, kādu dzērienu, baranku vai medus produktu. Jāatzīst, ka sīki un smalki nepētīju, jo 4gadniece gribēja pēc iespējas ātrāk uzsākt kāpšanu tornī.

3 fakti par torni:

*32m augsts

*tam ir "caurspīdīgs" augšējais stāvs/apskates platforma, tāpēc tie, kas stāv lejā, tālumā redz drosmīgos, kas uzkāpuši augšā, bet no augšas paveras skats uz mazajiem cilvēciņiem lejā un burvīgo ezeru.

*ideāli piemērots elpu aizraujošu skatu baudīšanai visu gadu, bet labākais laiks noteikti ir rudens

Mūsu iespaidi: Atzīšos, ka man ir bail no augstuma, tāpēc pusceļā padevos un lūdzu vīram turpināt kāpienu ar 4gadnieci, lai mēs ar mazāko meitiņu gaidītu lejā. Mani biedēja režģotie pakāpieni, caur kuriem varēja redzēt zemāk esošo ezera krastu, tāpēc man līdzīgām zaķpastalām iesaku lejā nemaz neskatīties. Vīram lūdzu kādu glītu bildi, bet nu viņam īsti neizdevās, taču pievienoju to, kas ir, apsolot, ka uz vietas ir daudz, daudz glītāk:) Kāpnes gan ir ērtas, platas, visur ir margas. Nav jāuztraucas, ka bērns varētu paklupt vai nokrist. Vīram ar 4gadnieci patika ļoti un arī pats kāpiens viņus nenogurdināja, tāpēc šī aktivitāte varētu būt piemērota arī jaunākiem staigātājiem. 

 

sandux sandux 27. Jul 2020, 12:53

Nu, nav jau teikts, ka nav jāliek, bet tur ir tie skati no augšas😀

lauvinja lauvinja 27. Jul 2020, 12:17

Es labprāt izlasu atsauksmes par dažādiem tūrisma objektiem. Jo vairāk, jo labāk! Katrs veidoklis svarīgs!

mamma27 mamma27 27. Jul 2020, 10:32

Dažreiz ir pat labi,ka par vienu un to pašu vietu uzraksta vairāki.Var salīdzināt pieredzes!Kas vienam patīk, citam varbūt ne visai!

Klintasmamma Klintasmamma 26. Jul 2020, 23:58

Sandux, atvaino, nepamanīju! Apskatījos un Tavs ieraksts tik jauks! Un pat torņa atspulgs un brīnišķīgs skats no augšas noķerts! Diemžēl nemāku te dzēst savus ierakstus, bet tiešām žēl, ka tā sanāca atkārtoties!

sandux sandux 26. Jul 2020, 23:51

Jā, skaisti, es arī par šo rakstīju:
https://maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/kirkilai-pontontilts-un-skatu-tornis-297553/