Kāzu dienasgrāmata: Sāksim ar sīkumiem! :)

Kāzu dienasgrāmata: Sāksim ar sīkumiem! :)

23. Mar 2018, 20:26 DreamComeTrue DreamComeTrue

Šodien tika salikta kopā aptuveni galvenā ideja rotājumiem, gan baznīcai, gan mājās dārzam .. Sakomplektēts saraksts ar nepieciešamo, un to, kas jau ir atrodams tepat mājās. 
Ir tik daudz dažādu sīkumu, kurus, protams var nopirkt tepat Latvijā gan Freko veikalā, gan citos .. tomēr pieredze rāda, ka savas idejas var aktualizēt arī iepērkoties Aliexpress.com. Jau iepriekš esmu izmantojusi šo vietni, aptuveni zinu arī laika posmu cik ilgi jāgaida izvēlēta lieta, tādēļ viss tika izdarīts operatīvi ātri. 

Ko tad mēs šoreiz nopirkām no slavenās ķīniešu vairumtirdzniecības mājaslapas? Lielākoties visu rotājumiem: reskeptīvi, lentes, balonus, mākslīgos ziedus, ziedlapiņas. Kā arī šķirojot un ejot cauri ļooooti daudzām atsauksmēm: māsai kleitu, jo viņa man ir izvēlēta kā puķu meitene, un šādus tādus niekus sev, tātad sprādzes, gumijas matiem, kājas lenti, un pēc ilgiem meklējumiem arī piemērotu zeķturi.

Tā, kā mēs izlēmām, ka celsim dārzā virs ēdienu bufetes nojumi, mums bijs jāizdomā kā viņu izgaismot, tādēļ es biju stāvā sajūsmā, ka paspēju nopirkt 4 iepakojumus ar baltajām gaismiņu virtenēm no pērkamkopa.lv 
Cena par katru bija tikai 1.49, toties izgaismos lieliski + būs noderīgas arī rotājot māju ziemassvētkos. 
Klāt gaismiņu virtenei, šodien arī izmēģināju savu roku rokdarbos .. izgatavojot divas paraugburciņas - kuras kārsim ābeļu zaros, lai būtu pavisam gaiši. 

20180323202210-18132.jpg

Izbrīnījos, ka man pat izdevās jo šobrīd viņas stāv istabā uz plauktiņa ar degošām svecītēm un jāatzīst - izskatās fantastiski. 

Ja jāuzskaita, kas vēl ir jāatrod, un ko vēl man vajadzētu .. tad ir palikušas visas lielās lietas, kā kāzu kleita, kurpes un dāvanas vecākiem un vedējiem. Protams, mēs gribam arī viesu grāmatu, bet tās dizainu veiksmīgi atradām otudeja.lv, kur viņas ir salīdzinoši nelielās naudiņās, ar rokām gatavotas, un piemērotas tieši jaunā pāra vēlmēm. 

Šobrīd noderētu padoms arī no Jums, kur jūs pirkāt visādus sīkumus kāzām? Kā jums veicās ar iecerētā piepildīšanu? 

Mierpilnu piektdienas vakaru vēlot, 

Kristiāna. :)

24. Mar 2018, 18:50

Mazās lietiņas, pēc mūsu pieredzes, ir lielas, nozīmīgas un cienījamu pozīciju aizņem arī budžetā.
Ielūgumus gatavojām paši. Vietējā rokdarbu veikaliņā sapirku visu ko iedomātajās krāsās un tad mājās ekspermentējām. Izdevās lieliski. Tad citā veikaliņā sapirkām kartona kastītes un lentītes. Ielūgumi bija tajās. Tāpat pie ielūgumiem bijām pasūtījuši koka magnētiņus ar informāciju par datumu, vietu, ko pielikt pie ledusskapja (lai atcerētos). Tā kā izsniedzām tos Ziemassvētkos, šāds formāts šķita visatbilstošākais.
Galda kartes ar "paldies" mums bija kartons ar puspapīru (no grāmatnīcas) un ar rokām grebtas karotes (katram viesim).
Puķes iepriekšējā dienā sapirku centrāltirgū. Naktī sapinu sev vainadziņu, sataisījām pušķi un pietika vēl krāšņam galda noformējumam. Tā kā taisījām paši, atļāvos frēzijas un rozes ar ļoti minimāliem zaļumiem.
Auto rotājumi mums izpalika, jo sarakstījāmies un ballējāmies vienā vietā. Negribējām jaunā pāra izsmiešanu "vārtos", "tiltos" un visos citos.
Laulību apliecību vāciņi mums īpaši pasūtīti. Viesu grāmata nebija.
Atrakcijām vedējiem iedevām naudu. "Pēdējā brīža" ideju, protams nopirkām.
Citus nieciņus šobrīd nevaru iedomāties.

Lin.Li Lin.Li 23. Mar 2018, 23:29

Lentītes un citus štruntiķus sūtīju "Alītī". Sveces, salvetes pirku Gemoss bāzē Rīgā. Ielūgumi bija 100% mans roku darbs. Materiālus tam iegādājos Freko,kā arī vīratēvs palīdzēja ar koka plāksnītēm,jo arī tās bija daļa no ielūgumiem. Jaukas burciņas un lāpas pirku cenuklubā pa mazām naudiņām. Tur arī bija stikla šampanieša glāzes par ļoti izdevīgu cenu. Tās iegādājāmies ar ko viesus cienāt pēc ceremonijas. Nebija žēl,ja kāda saplīst vai nomaldās. Tā kā kāzas bija tādā brīvā atmosfērā,tad lielajos āra dekoros un akcentos izmantoju viršus,ko abas ar vedējmāti iepriekšējās dienās mežā salasījām,protams, apvienojumā ar greznākiem ziediem.