Kāzu dienasgrāmata: Laiks gatavot BURCIŅAS! :)

Kāzu dienasgrāmata: Laiks gatavot BURCIŅAS! :)

27. Apr 2018, 11:40 DreamComeTrue DreamComeTrue

Vakardien sacepusi kārtējo pannu ar mafiniem (Lai nebūtu jābrīnās - jā, es viņus cepu ļoti bieži, jo dodu priekšroku tam, ka man mājās ēd pašceptus gardumus - nekā veikalā pirktos.) uznāca liela iedvesma turpināt iesākto - gatavot burciņas svecītēm, ar kurām izrotāt dārzu ne tikai mūsu kāzu dienā - bet arī dārza svētkos, un romantiskās zvaigžņu vērošanas naktīs. 

Tad nu izlēmu uzrakstīt gan par visu nepieciešamo, gan par pašu procesu, un galvenais - par prieku kādu rada padarītais. 

Nepieciešamais: avīze (uz kuras darboties, lai galds nebūtu viss ar līmi), PVA vai līme kokmateriāliem (der abas), dzija (manā gadījumā baltā, bet var izmantot jebkuras krāsas pēc sirds patikas), ota, burciņas (dažāda lieluma, formas un veida), lentītes, spīdumiņi, un principā jebkas, kas paliek mājās no svētkiem. 

Process (pavisam vienkāršs): Ņemam rokās burciņu, smērējam apkārt ar līmi un tinam dziju visapkārt burciņai. Tad, kad vēlamais biezums ir satīts, pārbrauc vēl vienu kārtu ar PVA līmi un liek nožūt. Kad burciņa sausa, var līmēt apkār vai virsū visu pārējo. Manā gadījumā tās bija lentītes un bantītes. Ideālā variantā ir ja uzreiz ir svecītes ko ielikt iekšā - jo karstums kuru izdala liesma - palīdzēs labāk nožūt līmei.

Tad nu par to prieku: NEIZSAKĀMS. Vakar saliku svecītes, izslēdzu gaismu virtuvē un sajūta bija kā romantiskā sapņu zemē, un visam pa virsu bija topošā vīra teiktais: es pat varu nekomentēt, jau redzu ka par rotājumiem varu uzticēties tev - viss izdosies un izskatīsies lieliski! :) Tik maz, bet tomēr tik daudz. Pats labākais, ka viņas izskatās skaisti gan uz palodzes, gan dārzā uz galda vai iekārtas koku zaros. 

Lai izdodas Jums arī pagatavot savas romantiskās burciņas! :) 

Iedvesmas pilnā, Kristiāna. :)

lauvinja lauvinja 27. Apr 2018, 14:33

Ja mājās ir mazi bērni, bet gribas šādu krāšņumu, tad svecītes var aizstāt ar led gaismiņām, kas izskatās pēc svecītēm.