Kartupeļu sacepums ar karstajiem burkānu salātiem

Kartupeļu sacepums ar karstajiem burkānu salātiem

11. Feb 2016, 20:04 IlvaV IlvaV

Nepieciešams:

Jau iepriekš vārīti kartupeļi- apmēram 800 g

Biezpiens - 300 g

Siers-100 g

3 olas

1 liels seleriju kāts

Skābais krējums-4 ēdamkarotes

Sinepes, sāls, pipari, timiāns

Vārītos kartupeļus sagriež biezās šķēlēs. Biezpienu sajauc ar garšvielām, 2 olām, sarīvētu sieru un smalki, smalki sagrieztu seleriju kātu. Cepeštrauku iesmērē ar sviestu un kārtām liek kartupeļus un biezpiena maisījumu. Viršejā kārta paliek kartupeļi. Tad sajauc skābo krējumu ar olu. To pārlej pāri kartupeļiem. Liek 200 grādos uz 40-50 minūtēm.20160211195321-34717.jpg

20160211195341-14854.jpg

Kad izcepies, griež gabalos un pasniedz ar silto burkānu salātiem. Tiem nepieciešams:

4 burkāni

6 ķiploka daiviņas

Pusapelsīna sula

Olīvu eļļa- 2 ēdamkarotes

Tējakrote timiāna

Nomizo burkānus un ķiplokus, sagriež šaurās, šaurās šķēlītēs. Katru atsevišķi katliņā pavāra apmēram 3-4 minūtes ūdenī (burkāniem viegls sālsūdens). Tā, lai dārzeņi vēl būtu kraukšķīgi. Nokāš, liek traukā, kur tiem pāri pārlej olīveļļas, apelsīna sulas un timiāna maisījumu. Pasniedz nekavējoties, lai neatdziest.20160211200054-81493.jpg

Kaut arī bez gaļas, šis ir ļoti sātīgs un arī veselīgs ēdiens.