Sastāvdaļas N.1:
400g kartupeļi
150ml saldais krējums 10%
rīvēts džiugas siers
šķipsniņa muskatrieksts
sāls
2 ķiplokdaiviņas
Sastāvdaļas N2.:
1 vistas fileja
1 ķiplodaiviņa
sāls
pipari
1 liels apelsīns
rīvēts džiugas siers
1 ēd.k eļļa
1 ēd.k brūnais cukura sīrups vai medus
Gatavojam kartupeļus:
Nomizojam,sagriežam plānās šķēlēs.
Ķiplokus izspiežam caur spiedi,pievienojam sali,muskatriekstu.Pielejam saldo krējumu,izmaisam.
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.
Cepamtrauku iesmērējam ar sviestu.
Kārtojam kārtu ar kartupeļu šķēlēm,pāri beram rīvētus ieru.Tad atkal kartupeļi un atkal siers.
Pāri lejam saldo krējumu.Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30 minūtēm līdz kartupeļi mīksti.
Kamēr cepas kartupeļi,gatavojam fileju.
Vistas fileju zem pārtikas plēves izklapējam ar gaļas āmuriņu.
Apsmērējam ar sviestu,pāri ķiplokus,kas izspiesti caur spiedi.
Neduadz apkaisam ar sāli.
Nomizojam apelsīnu,sagriežam biezās šķēlēs,tad pušķēlēs.Kārtojam šķēles uz filejas.
Pāri beram uz rupjās rīves sarīvētu sieru.
Fileju sarullējam ruletē.Ar kociņiem nostiprinam,lai neveras vaļā.
Uz pannas uzkarsējam eļļu,apcepam no visām pusēm fileju.
Tad pievienojam sagrieztu gabaliņos atlikušo apelsīnu.Uzberam piparus.
Sautējam zem vāka,ik pa laiciņam apgrozot un aplejot fileju ar apelsīnu sulu,kas sakrājās pannā.Cepam ap 25 minūtēm.Fileja gatava,kad apelsīnu sula gandrīz iztvaikojusi un ruletes maliņas viegli apbrūnējušas.
Fileju aplejam ar cukura sīrupu un uz lielākas uguns apcepam vēl 3 minūtes.
No ruletes izņemam kociņus.
Pa to laiku arī kartupeļi gatavi.
Sagriežam ruleti šķēlēs un pasniedzam ar kartupeļiem.
Apkaisam ar pipariem.
Maiga,sulīga vistas filejas ruletīte,ar svaiguma piesitienu un siera aromātu.
Trekni,bet gardi kartupelīši. Ne katru dienu,bet pa retam var palutināt ar šādu kombināciju.
Viss kopā... bez vārdiem....
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: CETURTAIS uzdevums