Kapsulas garderobe mammai - veselam gadam!

Kapsulas garderobe mammai - veselam gadam!

26. Oct 2018, 11:46 Hopeful_soul Hopeful_soul

Varbūt mazāk koši nekā attēlā redzamajai dāmai ziemas vidū lielveikalā, bet sava kapsulas garderobe gluži dabīgi izveidojas katrai strādājošajai mammai - "go to" drēbes, kuras velkam ikdienā uz darbu un nedēļas nogalēs.

Iedvesmojoties no "MK" nākamsvētdienas raidījumā pieteiktās tēmas par kapsulas garderobi, vēlējos padalīties par to, ko man nozīmē ši jēdziens. Teorija ir skaidra: kapsulas garderobe ir ierobežota izmēra kompakts apģērbu un aksesuāru komplekts, kurā lietas ir savstarpēji viegli kombinējamas. Tā veidota, lai atvieglotu ikdienas apģērba un aksesuāru izvēles.

Bieži strādājošajām mammām "kapsulas" garderobe nonivelējas līdz vienām darba biksēm (melnām), divām žaketēm vai jakām un trim blūzītēm. Nedēļas nogalēs džinsi un atkal tas pats džemperis. Jaunas drēbes, pat ja tiek pirktas, ieguļas skapī un ikdienas apritē nenonāk. 

Tāpēc, lai "uzlauztu" šo stereotipu, nesen pārkārtoju drēbes un radīju jaunu apņemšanos - gadu nepirkt jaunas drēbes! Man ir 15 rudens/ziemas sezonas svārki un 6 kleitas - cik no tā ikdienā uzvelku? Aptuveni 3 no svārkiem un vienu kleitu. 

Domāju, ka šis ir labs veids, kā sevi piespiest apzināties resursus, kas slēpjas katrā garderobē - tas maiss, kas stāv skapī ar drēbēm, ko laiks nest pie šuvējas. Tie svārki, kuri "marinējas" pie šuvējas, jo viņa tos pilnībā izārdījusi, un ko laiks savākt.

Tā nu ceru, ka jaunā apņemšanās izdosies (nē jauniem kašmira džemperīšiem) un aicinu citas meitenes pievienoties! Kā pašas sadzīvojat ar garderobes pārdzīvojumiem?:)

mamma88 mamma88 26. Oct 2018, 18:45

Skiet ja skapis plist pusu un neko nevelk,tad ir paris iecienitakas drebes,kas iet uz mainam vislaik. Vai ari gruti sakombinejamas,tadas,kas atei apnik,ir ekstravagantas vai daudz kas tiek pietaupits kaut kam.

Hopeful_soul Hopeful_soul 26. Oct 2018, 14:17

Man plīst😀 Un lielāko daļu tāpat nevalkāju. Tāpēc arī sevi izaicinu uz gadu gavēt no iepirkumiem!

mamma88 mamma88 26. Oct 2018, 14:11

Es nevaretu gadu neko nenopirkt. Pie mana dzives ritma drebes atri novalkajas,biezi tiek mazgatas. Ari skapis nekad neplist pusu.