Kāpēc vasarā doties vingrot laukā? Ieklausies Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāju pieredzē!

14. Jun 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja līdz šim tev ir bijušas dažādas atrunas, kāpēc fizisko aktivitāšu uzsākšanu atlikt uz citu dienu, vasara ir iemesls beidzot kustēties vairāk! Iedvesmojies no Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītājām Līvas un Kristīnes!

Māmiņu Kluba vadītāja Līva Spurava stāsta, ka fiziskajām aktivitātēm viņas dzīvē ir ļoti liela loma. “Tās kalpo gan kā veids, lai izvēdinātu galvu, gan arī lai atgūtos pēc garas darba dienas,” teic Līva, sakot, ka pēc tam, kad uz laiku fiziskās aktivitātes bija nolikusi maliņā, viņa ļoti izjūt to trūkumu. Viņai pievienojas Kristīne, sakot, ka vingrošanai svaigā gaisā piemīt sava veida maģija. “Pēc katras reizes, kad esmu nedaudz pavingrojusi un izkustējusies, ir labas sajūtas. Tas, savukārt, motivē fiziskās aktivitātes atkārtot,” tā viņa.

Tam, ka vasara ir labākais laiks, lai pievērstos fiziskām aktivitātēm, piekrīt arī Rimi Bērniem fiziskās sagatavotības eksperts, sertificēts fitnesa treneris Kārlis Birmanis, jo varam ātri saģērbties un doties laukā vingrot. Tomēr arī sportojot vasarā ir jāatceras daži svarīgi priekšnosacījumi. “Pirmais svarīgais noteikums – 20 minūtes pirms fiziskajām aktivitātēm izdzer glāzi ūdens. Atceries, ka ūdens jādzer ne tikai slodzes laikā vai pirms tās, bet gan visas dienas garumā,” tā fitnesa treneris Kārlis Birmanis. Karstumā organismam nepieciešama papildu dzesēšana, tāpēc ādu dzesējam izsvīstot. “Svīšanai ir jābūt, bet nevajag arī sevi ģērbt par biezu, lai speciāli iniciētu svīšanu,” uzsver treneris, atgādinot, ka ļoti svarīgi treniņu laikā parūpēties arī par galvassegu.