Kolagēns ir svarīgs proteīns, par kura līmeni ikvienam no mums ir jārūpējas. Tas veido apmēram 30% no visa ķermeņa olbaltumvielu daudzuma.
Daudzi kolagēnu sasaista ar skaistumkopšanu, tomēr tas ir ļoti svarīgs arī veselībai kopumā. Dita kopā ar savu mammu kopā gatavo maltīti, kas bagātināta ar kolagēnu. Pievienojies viņām arī tu!
Kolagēns ir svarīgs ne tikai tvirtai ādai, bet ļoti nepieciešams arī matu veselībai, kauliem, muskuļiem un locītavām, jo sevišķi sportistiem un senioriem. Kolagēns atrodams kaulu buljonā, kā arī zivīs, olās un vistas gaļā. Domājot par kolagēnu, nevajadzētu aizmirst arī par C vitamīna avotiem, piemēram, citrusaugļiem, papriku un brokoļiem, jo tie veicina kolagēna sintēzi.
Sastāvdaļas buljona pagatavošanai:
- 1 kg vistas gaļas;
- 3 l ūdens;
- 2 ēdamkarotes ābolu etiķa;
- 2 burkāni;
- 2 ķiploku daiviņas;
- 1 liels sīpols;
- 2 seleriju kāti;
- 2 lauru lapas;
- sāls;
- pipari.
Buljonu nokāš un bauda, savukārt izvārīto gaļu samaļ, pievieno sāli un piparus - un gards pildījums pankūkām gatavs!
Tā kā Ditai ikdienā nav daudz brīva laika, viņa pagatavo mammai veselīgu smūtiju ar kolagēnu saturošu uztura bagātinātāju.
Sastāvdaļas, kuras visas sablendēt gardā smūtijā:
- 1 apelsīns;
- sula no ½ citrona;
- ½ avokado;
- 1 tējkarote Acorus Balance kolagēna pulvera;
- 1 tējkarote čia sēklu;
- 1 sauja spinātu;
- 200 ml ūdens.