Kādi ir ieguvumi dzerot ūdeni ziemas laikā?

Kādi ir ieguvumi dzerot ūdeni ziemas laikā?

06. Nov 2019, 10:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visi zinām, ka vasarā uzturā jālieto vairāk ūdens, taču aukstajā laikā tam tiek pievērsta mazāka uzmanība, jo jādomā par veidiem kā sasildīties. Tīrs un svaigs ūdens ne tikai spēj atdzesēt ķermeni, bet tas ir arī nozīmīgs palīgs un atbalsts mūsu imunitātei. Līdz ar temperatūras pazemināšanos, tiek izmantotas dažādas sildierīces, kas dod mums vēlamo siltumu, taču spēj sausināt gaisu un mūsu organismu. Kā rezultātā organisms kļūst uzņēmīgāks pret tādām slimībām kā gripa un saaukstēšanās.

Diētas un uztura speciāliste Lolita Neimane norāda, ka galvenais “mērinstruments”, lai cilvēks pats varētu noteikt izdzertā ūdens daudzuma pietiekamību ir urīna krāsa. Dienas laikā tā nedrīkst būt dzeltena. Piemēram, Jaunzēlandē pat sabiedriskajās tualetēs esot izvietota urīna krāsas skala. Ja tā ir dzeltena vai pat tumši dzeltena – ūdens uzturā tiek lietots par maz. Speciāliste arī uzsver, ka ieteicamais izdzertā ūdens daudzums ikdienā ir atkarīgs no fizisko aktivitāšu daudzuma un laikapstākļiem. Ideālā formula, lai cilvēks pats varētu noteikt, vai ūdens izdzerts pietiekami daudz, ir 30 – 40 ml uz vienu kilogramu ķermeņa svara.

Fiziskā labsajūta un koncentrēšanās spēju uzlabošanās

MedExpress direktors un ārsts Dr. Deivids Hefners uzsver, ka cilvēki, kuri uzturā lieto pietiekami daudz ūdens, jūtās fiziski spēcīgāki – neatkarīgi no tā, vai visu dienu sēž pie rakstāmgalda vai dodas garā skrējienā. Iemesls pavisam vienkāršs – ūdens palīdz locītavām un kauliem saglabāt kustīgumu. Ūdens sniedz ieguvumus gan fiziskajai, gan garīgajai veselībai, jo nepietiekams šī šķidruma daudzums organismā var negatīvi ietekmēt smadzeņu audus, tādejādi samazinās koncentrēšanās spējas un enerģija paveikt ikdienas darbus.

Imunitātes stiprināšana aukstajā laikā

Ūdens ir palīgs un atbalsts mūsu imunitātei. Tas ir nepieciešams ķermeņa temperatūras regulēšanai un attīrīšanai no nevēlamām vielām, jo spēj uzlabot asins cirkulāciju un palīdz no asinīm izvadīt toksīnus un brīvos radikāļus. Tiek veicināta minerālu, vitamīnu un citu nepieciešamo vielu piegāde šūnām, lai saglabātu tās veselīgas un funkcionētspējīgas. Ziemeļkarolīnas Universitātes pētnieki arī uzsver, ka pietiekams ūdens daudzums organismā ne tikai veicina labāku vielmaiņu un nieru darbību, bet arī uzlabo miega kvalitāti.

Novērš ādas sausumu

Veselības centra 4 dermatoloģe Linda Kapteine uzsver, ka ziema ir tas gadalaiks, kad āda “atpūšas”, tās funkcijas palēninās. Ādas vielmaiņas palēnināšanās rezultātā pavājinās asinsrite – samazinās apgāde ar barības vielām un skābekli. Tas, savukārt, palēnina šūnu dalīšanos jeb ādas atjaunošanos. Iestājoties gada aukstajam periodam, tiek izmantotas dažādas sildierīces, lai telpās nodrošinātu atbilstošu gaisa temperatūru. Diemžēl tās sausina ne tikai gaisu, bet arī ķermeni un līdz ar to – ādu. Ādai, kas ziemas apstākļos funkcionē lēnāk, grūti reaģēt uz pastāvīgi lielām temperatūras svārstībām – piemēram, ja iekštelpās ir +20°C, bet ārā –20°C. 40 grādi ir liela starpība, kuras robežās ādai ir grūti adaptēties. Lai ziemas periodā ādai palīdzētu, ir jāsāk ar to, ka dienā jāizdzer pietiekoši daudz šķidruma – vislabāk tīru un svaigu minerālūdeni.

Neptunas minerālūdens Tev kā labākais atbalsts ziemas periodā

Daba ir apveltījusi Neptunas minerālūdeni ar īpašībām, kas dara to piemērotu gan topošajām māmiņām, gan visai ģimenei. Neptūnas ir dabīgs minerālūdens ar zemu mineralizācijas sāls līmeni, kā arī līdzsvarotu pH līmeni (7,8), kas padara ūdeni lieliski piemērotu grūtniecēm. Minerālūdens Neptūnas tiek iegūts unikālā, senatnīgā un aizsargātā vietā — Varenas mežos. Tieši tāpēc tas ir viens no tīrākajiem minerālūdeņiem Lietuvā un ir piemērots lietošanai ikdienā. Neptunas minerālūdens ir guvis plašu atzinību, kā arī – tas ir iekļauts EU oficiālajā dabīgo minerālūdens reģistrā.

Neptunas minerālūdeni būs iespēja nogaršot Māmiņu brokastīs, kas norisināsies trešdien, 13. novembrī T/C “Spice” 2. stāvā. Pasākumu organizē T/C “Spice”, “Cilmes šūnu banka” un “Māmiņu Klubs”. “Māmiņu brokastis” norisināsies no plkst. 10:00 līdz plkst. 14:00. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

PIESAKIES PASĀKUMAM ŠEIT->>>