Kā uzlabot attiecības ģimenē starp vīrieti un sievieti: Laulāto skola jau no 6.oktobra

Kā uzlabot attiecības ģimenē starp vīrieti un sievieti: Laulāto skola jau no 6.oktobra

01. Oct 2015, 15:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Attiecības ģimenē starp vīrieti un sievieti mūsdienās ir visai problemātiskas, jo statistiski ap 80% ģimeņu šķiras pirmo reizi pēc 2-3 gadu kopdzīves laulībā. Bet daudzi tomēr vēlas saprast, kā laika gaitā uzlabot ģimenes attiecības, kā uzlabot pāra atttiecības, lai nenāktos nokļūt starp tiem, kas tomēr izvēlas šķirties.

Viss slēpjas vēlmē atrast atbildes uz jautājumiem, ko sev uzdodat. Galvenā problēma ir tā, ka cilvēki bieži nevēršas pie tiem, kas varētu palīdzēt tikt galā ar kādu jautājumu, bet jautā, piemēram, radiem vai draugiem, kam pašiem varbūt pat nav nedz laulības, nedz ģimenes vai arī attiecību pieredze bijusi neveiksmīga. Jāmeklē ir laimīgas ģimenes, kam ir veiksmīga, laimīga laulība. Ieskatieties psihologu padomos, izmēģiniet tos un paši pamanīsiet rezultātu!

Veidojiet labāko ģimeni un labākās attiecības tajā

Lai uzlabotu ģimenes attiecības starp vīru un sievu, jums jārada tāda ģimene, kādu jūs gribat, ar to cilvēku, ko mīlat. Protams, mērķis - radīt ģimeni sākotnēji var šķist skaists, bet rezultāā var nākties arī vilties, jo iespējams, nav atrast radniecīga dvēsele, ko mīlēt pa īstam. Dzīves laikā cilvēks meklē to, ko varētu iemīlēt pa īstam, bet ne vienmēr atrod, un tas tāpēc, ka radniecīgā dvēsele nav jāmeklē, tā atnāk spontāni. Daudzi to sauc vienkāršā vārdā - lktenis, kas saved divas sirdis kopā. Atslābinieties, baudiet dzīvi, dariet to, kas jums patīk, liktenis piespēlēs jums īsto cilvēku, galvenais, nevajag noslēgties no apkārtējās vides.

Neaizmirstiet par bērniem

Protams, uzlabot ģimenes attiecības starp vīrieti un sievieti, tas ir ļoti labi, bet nedrīkst aizmirst arī par bērniem. Brīnišķīgākie brīži katras ģimenes dzīvē ir bērniņa piedzimšana un audzināšana. Tāpēc jūsu uzmanībai jābūt arī vērstai uz bērna audzināšanu. Atcerieties, ka bērns, kas nesaņem mājās atbalstu, mīlestību, skolā apaug ar kompleksiem, un pieaugušā dzīvē, diemžēl, nereti ir ierindojams neveiksminieku rindās, lai cik skumji tas neizklausītos.

Pavadiet vairāk laika kopā ar ģimeni un bērniem

Lai jūsu ģimenes attiecības uzlabotos un ģimenes saites kļūtu stiprākas, jums vairāk laika jāpavada kopā. Bieži vien cilvēkiem vienkārši tam nav laika, bet tas ir vienalga jāatrod, jo tas ir galvenais ceļš uz laimīgu un veiksmīgu ģimenes dzīvi. Ja jūsu darbs neļauj jums to darīt, tas nozīmē, ka jāmeklē tāds, kas ļauj pavadīt katru vakaru kopā ar ģimeni. Vai arī 1 dienu nedēļā jāvelta tikai ģimenei. Tas ir ļoti svarīgi, un pret tādām lietām jāizturas nopietni. Ja ģimenē nav uzmanības vienam pret otru, zūd arī mīlestība, sapratne un cieņa. Protams, zūd arī laimes sajūta. Jāsargā savas attiecības, un jārada tādi apstākļi, lai būt ar ģimeni ne tikai vajadzētu, bet arī gribētos pēc iespējas biežāk. Protams, ir tādi, kam ļoti patīk savs darbs, un šie cilvēki darbā jūtas laimīgi, bet laimei jābūt arī ģimenē, sevišķi tā jājūt bērniem, kas alkst jūsu uzmanības un mīlestības.

Visas problēmas jārisina kopā

Uzlabot attiecības ģimenē var vienkāršā veidā. Ģimenei jārīko ģimenes sapulces, kurās tiek apspriesti galvenie jautājumi un problēmas. Pateicoties sapulcei, kuru var rīkot katru dienu vai 2-3 reizes nedēļā, jūs sāksiet problēmas risināt kopā kā lieliska komanda. Tas nešaubīgi stiprinās un satuvinās jūsu attiecības, vairāk viens otram uzticēsieties, un vairāk viens otru sapratīsiet, jo problēmas tiks risinātas ātrāk un vieglāk. No problēmām nevajag baidīties, no tām var gūt pat labumu.

Atrodiet kopīgas intereses un aizraušanos

Psihologi iesaka, lai uzlabotu attiecības ģimenē, atrast kopīgas intereses. Tāda metode palīdzēs jums visiem pabūt kopā, darboties ap kaut ko, kas patīk, atklājot ne tikai kopīgas intereses, bet ļaujot arī atrast tēmas sarunām. Un tādā ģimenē, kur katrs dara sev tīkamas lietas, valda mīlestība, veiksme, laime, sapratne, prieks un dvēselisks miers. Tādu ģimeni var saukt par paradīzi, un katrs tādu gribētu. Jāsaka, katram ir tāda iespēja, vien jāatrod pašam savas metodes šādas ģimenes radīšanā un jāvirzas uz mērķi.

Kur pavadīt brīvo laiku kopā ar ģimeni

Tā ir mūžīgā daudzu cilvēku problēma, jo šķiet - pat tad, ja ir laiks, nav, kurp doties vai ģimene nevar atļauties kaut kur aiziet, vai arī - nevar izlemt, kurp doties. Pats galvenais, lai ģimenē būtu mīlestība un sapratne un mazāk problēmu un strīdu, ir tomēr iemācīties izrauties no mājām, lai pabūtu kopā. Tam obligāti nav jābūt dārgam restorānam, tas var būt rotaļu laukums, ezers vai kāds parks.

Esiet laimīgi!

Māmiņu Klubs

PIESAKIES LAULĀTO SKOLAS NODARBĪBĀM MĀMIŅU KLUBĀ ŠEIT->>>