Kā uzkopt māju ja mājās ir mazais rāpotājs?

Kā uzkopt māju ja mājās ir mazais rāpotājs?

16. Feb 2017, 11:36 lauruxs87 lauruxs87

Katru dienu mazā arvien aktīvāk sāk pārvietoties ārpus savas sedziņas robežām . Un ne tikai lien ,bet gatavojas uz rāpošanu un drīz iepazīs arī tālākos stūrus. Man sāk kļūt aktuāla mājas uzkopšana. Atceros ar šaušmām to brīdi kad mazajam bija 10 mēneši un pārcēlāmies uz jaunu dzīvesvietu un tur kaut vairākas reizes biju izmazgājusi grīdu tā bija netīra. Kad mazo palaidu rāpot pēc minūtes rokas un drēbes netīras.

Tad ņēmu talkā smago artilēriju. Ieliku mazo gultiņā, nelaidu ārā un ar karstu ūdeni kam piejaukts balinātājs un veļas pulveris mazgāju grīdu tā ka pludo. Un pēctam kad nedaudz bija izmirkusi grīda, noslaucīju sausu un vairākas reizes mazgāju ar tīru ūdeni. Beidzot grīda bija tīra.Tad nu ikdienā izmantoju vien tīru ūdeni un mikrošķiedras lupatu.

Regulāri slaucīju grīdu un mazgāju ar tīru ūdeni, bet šad tad liku klāt sodu ar etiķi.Arī visapkārt centos uzkopt pēc iespējas saudzīkākiem līdzekļiem, kā piemēram skaidras pastu, un sodu. Man atklājums bija mikrošķiedras drāniņas ar kurām veiksmīgi varēja nokopt visas virsmas un pietika ar ūdeni. Varēju tīrīt spoguļus, logus un visas virsmas kur mazais staigāja un ķērās klāt ar savām rokām. 

Tagad jau atkal biežāk jāuzkopj grīdas lai nenestu putekļus ,gružus un netīrumus tālāk. Un nu kad meitiņa sāks rāpot, sāku domāt vai pietiek vien ar ūdeni un sodu ar etiķi.Vai nevajag ko nopietnāku? Bet atkal bail ka būs pārāk stipra ķīmija, kas nokļūs mutē.

Bet runājot par drēbju kopšanu tad mazajai mazgāju drēbes atsevišķi no mūsu un ar bērniem draudzīkāku līdzekli. Bet mūsu drēbes nevis ar pulveri , bet ar šķidro mazgāšanas līdzekli.


Padalieties arī jūs. Kā jūs uzkopjat māju kad ir mazie rāpotāji/līdēji?
Kādus līdzekļus jūs lietojat uzkopjot māju?
Cik bieži jūs veicat mitro uzkopšanu?
Kā mazgājat mazuļiem drēbes?

lauvinja lauvinja 17. Feb 2017, 15:03 lauruxs87

Būvmateriālu bodēs ir noteikti.

lauruxs87 lauruxs87 17. Feb 2017, 13:00 lauvinja

O. Šis jau izklausās pēc tam ko gribu. Par sālsūdeni nebiju iedomājusies. Terpentīns tas kuru var nopirkt aptieka vai būvmateriālu veikalos?

lauvinja lauvinja 17. Feb 2017, 09:58

Mājas kopšanai, īpaši mazu bērnu periodā, labākais ir mikrošķiedras lupatas/mopi un tīrs ūdens ikdienas. Ja gribas kaut ko dezinfekcijai - tējaskoka, dižegles ēteriskās eļļas, terpentīns, sālsūdens.

Rāpotāju un grīdaspsēlētāju periodā jebkurš speciālais grīdas mazgāšanas līdzeklus būs vien papildus nevajadzīga ķīmijas deva mazulim - roķeles uz zemi-mutē, un iztvaikojot līdzeklim smuki viss nonāk elpceļos - tev to vajag?

Lai arī eksistē visādi eko līdzekļi, kas it kā ir nekaitīgāki, neviens nav pētījis kā piemēram tualetes poda atsvaidiznātāja ķīmiskais aromāts reaģē ar grīdas līdzekļa un gaisa atsvaidzinātāja aromātiem un kas tiem visiem saplūstot kopā veidojas.

mamma88 mamma88 16. Feb 2017, 18:58

Kad gul vai nu ieliekot gultina. Vel variants ir kads,kurs paaukle uz to bridi.

princesemince princesemince 16. Feb 2017, 16:01 lauruxs87

Man abi roku bērni. Kamēr mazāki, var mājas darbus apdarīt nomodā, jo slingā, bet tad aug lielāki - rokas, kājas garākas, nevar vairs nomodā to visu 😀 Patiesībā, kopš bērni ienākuši, mani tīrības standarti ir krietni mainījušies 😃

lauruxs87 lauruxs87 16. Feb 2017, 14:15 crossonova

Es no veļas mīkstinātāja atteicos jau pirms piedzima bērni.
Kuru līdzekļi izmanto grīdai? Es sūcu regulāri. Un man liekas ka slauku grīdu koridorā vairākas reizes dienā un vienalga par maz jo no Rūta atkal smiltis ir. Nu kur viņas rodas?

lauruxs87 lauruxs87 16. Feb 2017, 13:43 princesemince

Es sūtu grīdu kad bērni neguļ. Istabu vācu un kārtoju kamēr man ir augšā lai nav tā kā kārtojot ko nogāžu un mazo pieceļu. Bet ja dēls kuram ir 4 g traucē kārtot māju brīvdienās. Tad sūtu vīru ar viņu pastaigā. Darba dienās vieglāk jo abi nav mājās. 😀

princesemince princesemince 16. Feb 2017, 13:18

Puikam ir gandrīz 8 gadi, meitai - 2 arpus gadi. Līdz šim neesmu iemācījusies uzkopt māju, ja bērni ir mājās. Kad meita vēl bija vecumā, kad dienas laikā gulēja, tad centos kaut ko ķert un grābt miega laikā.
Par līdzekļiem gan man šaubu nav bijis - lietoju tādus, kam bio vai eko marķējums, tai skaitā veļas mazgāšanai.