Kā mēs ar Emsi "fikso" kūku taisījām

Kā mēs ar Emsi "fikso" kūku taisījām

03. Jan 2018, 16:28 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Tā kā jau vairākas reizes draugi un ģimenes locekļi ļoti liela manis gatavoto kūku, nolēmu ar tās recepti padalīties arī ar jums, mammas.

Protams, daudz vieglāk un lētāk ir ieiet veikalā un nopirkt gatavu, vai arī pasūtīt, taču īpašās reizēs un tad, kad man ir luste, kūku gatavoju pati. Esmu uzķērusi vienkāršu recepti, jo smalki kulināriski brīnumi nav priekš manis.  Šo kūku patīk piepalīdzēt gatavot arī manām meitenēm, šoreiz palīgos nāca mazākā meitiņa Emīlija. 

Viss, kas kūkai nepieciešams:

Sviesta mīkla, milti, saldais krējums, maskarpone siers, cukurs, iebiezinātais piens ar cukuru, svaigas ogas - avenes, mellenes, mājas ievārījums ( skābas garšas)

20180103161653-35034.jpg

Izrullējām sviesta mīklu, šoreiz pirkām lielveikalā, jo pa svētkiem mūsu lieliskā "Piknik" kafejnīca bija brīvdienās. Pie viņiem sviesta mīkla ir visforšākā, tā nelīp pie galda un neplīst un ir ļoti garšīga. Šoreiz nācās lipināt formas veidnē no maziem mīklas gabaliņiem, kas Emīlijai, īstenībā, ļoti patika. Tad pannu ar mīklas formu likām iekarsētā cepeškrāsnī. Labi, ka Emīlija atgādināja, ka kūka cepas, šoreiz sanāca ļoti brūna kūkas pamatne. Tad, kamēr atdzisa pamatne, gatavojām krēmu: sakūlu pus litru putukrējuma ar cukuru līdz gandrīz gatavai konsistencei, tad pievienoju pus litru maskarpone siera un 100g iebiezinātā piena ar cukuru. Atkal šo visu sakūlu līdz krēmīgai masai un "izbužinot" krēmsiera kunkulīšus. Emīlijai panašķējās ar miksera kājiņām, kas viņai tik ļoti garšo... Arī es bērnībā tā darīju :)

Kad kūkas pamatne bija padzisusi, to virspusē iesmērējām un manis pašas vasarā vārīto dzērveņu, ingvera,piparmērtu ievārījumu neskopā kārtiņā. Un tad, līdz pat mīklas pamatnes augšpusei un vēl nedaudz ar kaudzīti likām sagatavoto krēmu. Un tad krēmam pa visru kārtojām odziņas, šo darbu gan pilnībā šoreiz veica Emīlija, ar domu - viena odziņa mutē, divas uz kūkas.

Tad ievietojām kūku uz kādam 4-5stunām ledusskapī, lai krēms savelkas.

Vienkārša un ļoti garšīga kūka :)

Labu apetīti!