Kā izvēlēties sev šujmašīnu?

Kā izvēlēties sev šujmašīnu?

27. Sep 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iedziļinoties šajā jautājumā ir skaidrs, ka šujmašīnas parādījušās samērā sen. Jau 1790.gadā Tomass Seintoms radīja pirmo šujmašīnu. Un cik daudz laika jau pagājis kopš šī brīža. Tik daudz kas pieejams tagad mūsdienās! Tirgotas tiek tūkstošiem dažādu modeļu šujmašīnas, kas cita no citas atšķiras ar ražotāju, funkcionalitāti, jaudu, izmēriem, formu un krāsu. Un, lai tajā visā neapjuktu, jāpieturas pie dažiem kritērijiem.

Lai izvēlētos šujmašīnu, kas būtu ērta un patīkama lietošanā, jāpievērš uzmanība tās pielietojuma veidam. Ir divu veidu šujmašīnas: mehāniskās un datorizētās. Mehāniskās ir savā ziņā senākas. Tām ir mums visām zināms izskats, kur adatas un auduma kustība iespējama pateicoties dažādiem mehānismiem. Otrs veids ir jau mūsdienīgāks un ērtāks, tam ir plašs spektrs papildiespēju. Tādos šujmašīnu modeļos viss pamatā darbojas uz iebūvētām programmām un mikroprocesoru, kas izvietots šujmašīnā. Jo mūsdienīgāka šujmašīna, jo sarežģītākus darbus iespējams ar to paveikt.

Izvēloties šujmašīnu, vēlams pievērst uzmanību tam, kādus šūšanas veidos piedāvā konkrētais modelis.

20130905150805-38644.jpg

Dūrienu veidi:

– Parastie - taisnais dūriens, zigzag dūriens, iespēja šūt ar elastīgo diegu jeb elastīgais dūriens, dubultais dūriens, trikotāžas dūriens;

– Overloka dūrieni;

– Dekoratīvie dūrieni - šajā ziņā datorizētās šujmašīnas, kas aprīkotas ar mikroprocesoru pilnībā uzvar mehāniskās. 

Tāpat būtu vērts pievērst uzmanību tā saucamajam kuģītim.

Mūsdienās vertikālais kuģītis ir izplatītākais kuģīša veids. Savukārt horizontālais kuģītis ir jaunākiem modeļiem, tādējādi, tās būs dārgākas.Šādus kuģīšus parasti uzstāda profesionālajām šujmašīnām, tās ir uzticamas un kalpo ļoti labi.

Citi kritēriji ir jau gaumes jautājums un katra pircēja vajadzības.

Lai šūšana jums sagādā patiesu baudījumu un prieku!

Māmiņu Klubs

ŠŪŠANAS SKOLA MĀMIŅU KLUBĀ DIENAS UN VAKARA GRUPĀS: PIESAKIES!

Sieviešu vieglo tērpu konstruēšana