Kā iekārtot gaumīgu un ērtu terasi?

Kā iekārtot gaumīgu un ērtu terasi?

30. Apr 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labi iekārtota terase ir brīnišķīga vieta, lai ieturētu maltīti vai vienkārši labi atpūstos ģimenes vai draugu lokā. Labākais laiks, kad uzsākt terases iekārtošanu, ir aprīļa un maija mēnešos. Terase lieliski pildīs savu funkciju, ja tajā iekārtos atpūtas zonu ar sēdvietām un ēdamzonu.Par to, kā iekārtot jaunu vai atsvaidzināt jau esošās terases, izskatu stāsta veikalu tīkla K-rauta dizaina konsultante Alīna Eglīte.

Ja esi izdomājis, kā pievienot terasi mājoklim,ir jānovērtē, cik lieli sagatavošanās darbi ir jāveic piebūves īstenošanai un vai to iespējams paveikt pašu spēkiem. Kritiski jāizvērtē tādas lietas kā zemes līdzenums un konstrukcijas iespēju pievienot ēkai, tāpat arī- vai terasei būs nepieciešams jumta segums. Ja nav vēlme vai iespējas veidot jumtu, iespējams to aizstāt ar terasē novietotu saules vai lietus sargu. Kad namsaimnieks ir izlēmis, kāda veida terasi tas vēlas, ir jāizstrādā projekts un jāaprēķina nepieciešamo materiālu daudzums.

20160428173554-93578.jpg

Lai terasē panāktu mājīgu atpūtas noskaņu, iekārtošanā nav noteikti jāiegulda milzīga piepūle, uzskata veikalu tīkla K-rauta dizaina konsultante Alīna Eglīte:“Ja namsaimniekam jau ir izveidota terase, iespējams, pēc ziemas būs nepieciešams atsvaidzināt tās izskatu. Ja grīdas dēļu vai terases margu krāsa ir izbalējusi, vislabāk noderēs terases eļļas un krāsas ar kurām var atsvaidzināt vai pilnībā pārvērst terases izskatu. Savukārt, lai papildinātu terases vizuālo izskatu, var izvēlēties dažādus aksesuārus,piemēram, dārza figūras, sveču stendus, akmens puķu podus, ziedus, dekoratīvus āra gaismekļus un dažādus augus. Arī gaismas ķermeņi dārzā pildīs gan apgaismojuma funkciju, gan arī papildinās kopējo izskatu kā dekoratīvais elements.Šovasar nevajag baidīties izmantot dažādu krāsu salikumus, tas atdzīvinās jau esošās terases izskatu ar svaigiem vasaras toņiem un terase iegūs pievilcīgu skatu. Ja terase ir ar sienām, tad tās apdari var dekorēt, izmantojot flīzes, oļus, ķieģeļus, arī dekoratīvo apmetumu vai krāsas,” stāsta Alīna Eglīte.

20160428173604-89799.jpg

“Pērkot mēbeles savai terasei,vislabāko efektu izdosies izveidot,to iekārtojot vienā stilā. K-rauta veikalos iespējams iegādāties dārza galdus, krēslus, nojumes, šūpuļkrēslus, kas viss lieliski papildinās terases interjeru un padarīs to omulīgu un funkcionālu.Tā kā mūsu platuma grādos siltas dienas nav tik bieži, cik gribētos, terasē var iekārtot terases sildītājus un sildlapmas, kas ļaus pavairot siltos vasaras vakarus,” stāsta veikalu tīkla K-rauta dizainere.