Jūrmalas restorānu rudens garšas receptes

Jūrmalas restorānu rudens garšas receptes

30. Oct 2014, 13:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens ir laiks, kad nepieciešams stiprināt organismu, tieši maltītes dažādošana un papildināšana ar vitamīniem bagātiem produktiem, kā arī tējām un karstajiem dzērieniem palīdzēs stiprināt imunitāti un “uzlādēt” enerģiju.

Rudens sezonā Jūrmalas restorāni, kūrortviesnīcas un SPA izstrādājuši īpašas programmas, kas palīdzēs ne tikai stiprināt organismu, bet arī baudīt Jūrmalas unikālās garšas nianses. Sulu kūres organisma attīrīšanai un vitamīnu uzņemšanai, skābekļa kokteiļi un īpašas ēdienkartes Jūrmalas restorānos un kafejnīcās – tas ir Jūrmalas valdzinājums rudenī.


20141030102739-60298.jpg 

SMILTSĒRKŠĶU UN MEDUS DZĒRIENS AR INGVERU

Iesaka Jūrmalas restorāna 36. līnija īpašnieks, šefpavārs Lauris Aleksejevs

Smiltsērkšķis ir lielisks imūnsistēmu stiprinošs līdzeklis, tā sastāvā ir vairāk nekā 190 bioloģiski aktīvu komponentu. Smiltsērkšņu sula savienojumā ar medu, ingveru un kanēli ir organismu vispārspēcinošs dzēriens, kas sasilda, stimulē asinsriti un paaugstina organisma spēju pretoties infekcijām.

 Nepieciešams:

  • Smiltsērkšķu sula –  200 ml
  • Ābolu sula – 650 ml
  • Medus – 3 ēdamk.
  • Rīvēta ingvera sakne – 3 ēdamk.
  • Kanēļa miza – 2 gab.

 

Pagatavošana:

  1. Katliņā lej ābolu un smiltsērkšķu sulu, pievieno ingvera sakni un garšvielas, uzkarsē.
  2. Dzērienu papildina ar medu, maisa līdz tas ir izkusis.
  3. Dzērienu noceļ no plīts un izkās caur sietiņu vai tīru marli, lai tam nebūtu biezumu.
  4. Pasniedz karstu ar sezonālajām ogām un ābola šķēlītēm.

 

Atceries! Karsēt nenozīmē vārīt!

20141030102751-82413.jpg 

ĀBOLU SULĀ MARINĒTA CŪKGAĻA AR PĪLĀDŽA ČATNIJU

Iesaka Jūrmalas restorāna „MaMa” šefpavāre Terēze Kondrate

 

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām. 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Porciju skaits: 2 personām

Nepieciešams:

  • Cūkgaļa –   400 g

Ābolu marinādei:

  • Ābolu sula – 1 l
  • Smaržīgie pipari – 4 gab.
  • Lauru lapa –  1 gab.
  • Rozmarīns – 1 zariņš
  • Timiāns – 1 zariņš
  • Krustnagliņas – 2 gab.
  • Medus  – 50 g
  • Sāls

Pastinaku biezenim:

  • Pastinaki – 300 g
  • Piens – 100 g 
  • Sviests – 1 tējk.

Baraviku mērcei:

  • Baravikas – 150 g
  • Sīpols – 1 gab.
  • Ķiploka daiviņas – 2 gab.
  • Saldais krējums – 100 g
  • Sāls
  • Pipari
  • Muskatrieksts

Pīlādžu čatnijam:

  • Pīlādžu ogas – 1 kg
  • Ūdens – 200 ml
  • Ievārījuma cukurs – 500 g

Pagatavošana:

  1. Gatavo marinādi gaļai – uzvāra  ābolu sulu, pievieno garšvielas un vāra 1 minūti, tad katliņu noņem no uguns un sulu atdzesē.
  2. Cūkgaļu liek traukā ar augstām malām, pāri lej marinādi un liek uz 1 diennakti ledusskapī.
  3. Kad noteiktais laiks pagājis, gaļu izņem no marinādes, nosusina un strauji apcep uz karstas pannas no visām pusēm.
  4. Gaļu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 185° C - kamēr gatava.
  5. Sagatavo pastinaka biezeni – pastinakus nomizo, sagriež sīkos gabalos un liek vārīties pienā uz nelielas uguns. Liek katlam vāku un vāra līdz tie mīksti. Tad izberž caur sietu un pievieno sviestu.
  6. Gatavo sēņu mērci – sīpolus un ķiplokus apcep, tad pievieno sēnes un cep vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu, garšvielas un nedaudz vēl pavāra.
  7. Pagatavo pīlādžu čatniju – noskalotas pīlādžu ogas vāra nelielā ūdens daudzumā uz lēnas uguns, tad pievieno cukuru, vēl mazliet pavāra un atdzesē.
  8. Pasniedz ar zaļumiem un blanšētiem dārzeņiem.