Jūrmalā ar glamūrīgu modes skati prezentē šīs vasaras kūrorta modi

Jūrmalā ar glamūrīgu modes skati prezentē šīs vasaras kūrorta modi

09. Jul 2013, 09:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 6. līdz 31. jūlijam Jūrmala pārvērtīsies par modes centru, kas savu darbību sāks ar neparastām vietējo dizaineru un viesdizaineru kolekciju skatēm. Pasākuma organizatori nolēmuši nedaudz mainīt ierastās tradīcijas un «kalendārā defilē sēriju» pārvērtīs par kaut ko grandiozāku, neparastu pasākumu, ko sauks par «Jurmala resort collections», kas norisināsies «Hotel Jūrmala SPA». Krāšņā modes pasākuma atklāšanu bija ieradušās klātienē skatīt arī pašmāju slavenības.

Lai šajā tik mainīgajā modes pasaulē saglabātu modes kolekciju aktualitāti un «svaigumu», dizaineri piedalās ne tikai klasiskajās modes skatēs, bet izmanto arī pavisam citas iespējas, piemēram, resort collections (kūrorta kolekcijas). Par kūrortkolekciju jaunatklājējiem vēl pagājušā gadsimta divdesmitajos gados kļuva Koko Šanele, Žans Patu, Elza Skiaparelli.

Otrais kūrorta kolekciju uzplaukuma laiks sākās deviņdesmitajos, kad parādījās «jet set» (bagātie ceļotāji). Jaunas dāmas un kungi, kas izklaidējoties daudz ceļoja un attiecīgajam ceļojumam piemeklēja arī speciālu garderobi. Tieši pateicoties šādiem ceļotājiem, dizaineri atkal sāka veidot kūrorta kolekcijas (resort collection).

Šodien resort collections atrodas popularitātes augstumos un arvien paplašinās to dizaineru skaits, kas rada savas atpūtas apģērbu variācijas. Gandrīz visi pasaules brendi šogad piedāvā arī savas oriģinālās kūrorta kolekcijas. Tādas pasaulē iecienītas kūrortvietas kā Maiami, Ibiza, Sentropēza, kļūst par modernajām modes skates norises vietām. Nu pienākusi arī Jūrmalas kārta. Visu jūliju, kamēr vien Jūrmalā būs viesu pārpilnība, jo šeit norisināsies gan populāri Krievijas humora šovi, gan «Jaunais vilnis», viesnīcā «Hotel Jurmala SPA» notiks dažādi modes pasākumi, kā arī visas kolekcijas tiks piedāvātas tirdzniecībā - show room, kur zem viena jumta būs apkopoti Latvijas konceptuālie veikali un dizaineru kolekcijas, lai pircēji varētu iegādāties sev tīkamākos dizaineru darbus, apģērbus, kažokus, pulksteņus, brilles, krāšņas kurpītes, juvelierizstrādājumus, kosmētiku un mākslas darbus.

Modīgo pasākumu pagājušās nedēļas nogalē atklāja Latvijas dizaineru kolekciju skates jeb Jurmala Resort Collections, kurās varēja vērot tādu Latvijā pazīstamu modes mākslinieku kā Anna Led, Alexander Pavlov, Lilli Jahilo, SALT, Viginty Couture, Inga Tauriņa, Anete Krišjanova, Paviljons (QooQoo, One Wolf, Im your shirt, Elina Dobele – ZOFA), IOVA un Korona original brand shop kolekcijas.