JuRita mini ZOO

JuRita mini ZOO

19. Jul 2020, 20:40 Klintasmamma Klintasmamma

Esot Daugavpils tuvumā par tradīciju nu jau kļuvis arī JuRita mini Zoo apmeklējums, katru reizi ar prieku pārliecinoties, par to, ka viss attīstās un kļūst aizvien pievilcīgāks. Arī cilvēku daudzums nu ir pieaudzis līdz 2 pilnām automašīnu stāvvietām svētdienas pēcpusdienā. Nezinu, cik daudz apmeklētāju tur ir darba dienās, taču brīvdienās ir jārēķinās ar to, ka apmeklētāju būs ļoti daudz. 

Atrašanās vieta

10 km attālumā no Daugavpils. Sākumā jābrauc no Daugavpils Rēzeknes virzienā, pirmajā krustojumā ar luksoforu, pie DUS Virši-A jānogriežas pa kreisi uz Daugavpils apvedceļa. Tad jābrauc 2.7 km līdz ceļazīmei «Eglīte 1.4», kur jānogriežas pa labi un jānobrauc 1 km pa grants ceļu līdz norādei «JuRita mini ZOO», tālāk sekojot ļoti labi pamanāmām norādēm. Ceļš vietām  ilgojas pēc greidera, tāpēc jāapbruņojas ar pacietību un jābrauc ļoti uzmanīgi. 

No Daugavpils var atbraukt arī ar autobusu, 2km ceļu no pieturas līdz miniZoo mērojot kājām. Esam bieži arī manījuši, ka cilvēki labprāt šo iespēju izmanto, apvienojot pastaigu svaigā gaisā ar mini zoo apmeklējumu. 

Cenas

Pieaugušie - 4€, bet bērni (3+)- 3€, bērni līdz 3 g.v. -bezmaksas,

barības glāze - 1€, kas der pilnīgi visu dzīvnieku barošanai. Jāpiebilst, ka te ir norādīts, ka dažiem dzīvneikiem var droši piedāvāt arī zālīti, ar kuru mieloties, tāpēc arī tad, ja barības trauciņš ātri vien ir tukšs, nav jābēdājas un var atrast kādu gardu lapiņu, ko piedāvāt četrkājainajiem mini zoo draugiem. 

Darba laiks

No 1.06 līdz 30.09

No 1.10 līdz 31.05 mini zoo strādā tikai brīvdienās no 11:00 līdz 15:00.

Dzīvnieki

Pāvi, alpakas, kamielis, ķenguri, truši, poniji, zirgi, kazas, aitas, ēzelītis un citi, jo ticu, ka kādu noteikti esmu aizmirsusi:) Visi ļoti labprāt nāk klāt, cienājoties ar barību un nebaidoties no cilvēkiem.

Papildiespējas

Brīvdienās 12.00-14.00 var pavizināties ponija mugurā

Mūsu iespaidi

Vēl aizvien patīk un nav apnicis, lai arī laiks, ko tur pavadām, noteikti pamazām sarūk, jo meita jau ļoti labi tur orientējas. Patīk, ka ir norādes ar dzīvnieku atrašanās vietu, ir arī informācija par to, kuru dzīvnieciņu kā labāk barot (piemēram, ar atvērtu plaukstu vai nē), ir jau minētā informācija par to, ka kādam var piedāvāt zālīti, kā arī dažiem dzīvnieciņiem ir minēti viņu vārdi, kas vismaz manai 4gadniecei vienmēr ir ļoti svarīgi.

Tie visi ir sīkumi, kas šo vietu labā ziņā atšķir no ļoti daudziem mini zoo, kur jau esam bijuši. Teritorija ir plaša, galvenais uzsvars ir uz dzīvniekiem, tāpēc šeit nebūs slidkalniņu, šūpoļu un piknika cienītāju TOP vieta, bet burvīga dzīvnieku vērošana, barošana un laika pavadīšana kopā ar bērniem noteikti. Mēs iesakām!

JuRita mini Zoo Facebook lapa: https://www.facebook.com/juritaminizoo (der ielūkoties arī tad, ja nav plānots turp doties, jo dzīvnieku bildes ir tik skaistas un noskaņojumu uzmundrinošas, ka noderēs arī paliekot mājās)