Jūlijas Ekkertes recepte: Ķirbja - ingvera zupa

Jūlijas Ekkertes recepte: Ķirbja - ingvera zupa

14. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nu jau vairākas ziemas šī sildošā zupa ir biežs viesis mūsu virtuvē.

Pateicoties ingveram, tā ir tāda mazliet asa. Ja vēlamies, lai to ēd bērni, tad ingveru jāliek mazāk.

Mans jaunākais dēls ēd ar prieku, bet vecākais aizdomīgi kaut ko ķeksē ārā.

Šī zupa ir ideāls veids kā aukstā ziepas vakarā kārtīgi sasildīties.

Vistas filejas vietā var izmantot arī tītara fileju, arī būs ļoti gards iznākums!

Ja vēlamies, lai sanāktu biezāka zupa ar piesātinātāku garšu, pievienojam vairāk ķirbja.

Sastāvs:

Vistas fileja - 2 gb

Ķirbis - 400-500 gr

Burkāni - 2 gb

Kartupeļi - 2 gb

Sīpols - 2 gb

Ingvers - apmēram 5 cm

Olīveļļa

Pagatavošana:

1.solis - dārzeņus (burkānus, sīpolus, kartupeļus, ķirbi, ingveru) notīram un sagriežam kubiņos.

2.solis - vistas fileju sagriežam šķēlītēs

3.solis - sviestā apcepam burkānu, sīpolu, ingveru, līdz tie kļūst zeltaini, pievienojam fileju un cepam, līdz tā ir gatava

4.solis - vāram burkāna, kartupeļu un ķirbja gabaliņus, līdz tie ir gatavi

5.solis - nolejam ūdeni, kurā vārījās dārzeņi, atstājam buljonu, gadījumā, ja zupu vajadzēs padarīt šķidrāku. Uztaisam biezeni un pievienojam apcepto fileju.

Viss! Pasniedzam ar maizes grauzdiņiem vai ķiploku maizīti.

Siltus, mājīgus ziemas vakarus!

Jūlija Ekkerte