Mūsu ģimenē kartupelis ir iecienītākais dārzenis jebkurā veidā: vārīts, cepts, pilnīgi jebkāds. Šodien cepsim cepeškrāsnī!
Mums vajadzēs:
Kartupeļus 1 kg
Eļļu 20 g
Ķiploku 1 galviņu
Trekns krējums 200 g
Pienu 200 g
Muskatriekstus 5 g
Jūras sāli 5 g
Čederas sieru 20 g
Pagatavošana:
1.solis: Jāuzsilda cepškrāsns uz 180 grādiem
2.solis: Jānotīra kartupeļi, jāsagriež plānās šķēlītēs
3.solisг: Dziļā katlā jāielej piens, krējums, jāsakuļ, jāpievieno kartupeļi. Jāuzvāra un jāpatur uz uguns 1-2 minūtes
4.solis: Jānotīra ķiploks, jāsasala uz pusēm
5.solis: Cepšanai paredzēto formu jāierīvē ar ķiploku, pēc tam ķiploki jāieliek katlā pie kartupeļiem
6.solis: Uz rupjas rīves jāsarīvē siers
7.solis: Forma jāieziež vēl ar eļļu, jāliek tajā kartupeļi kārtās, katra kārta jāapber ar muskatriekstu un sieru.
8.solis: Formā jāielej krējums ar pienu no katla, jāpievieno vēl mazliet muskatrieksta un jāapber viss ar pāri palikušo sieru. Augšējai siera kārtai jābūt visbiezākajai.
9.solis: Liekam cepeškrāsnī un cepam 40 minūtes
Labu apetīti!
Jūlija Ekkerte