Joga - esi mēģinājusi?!

Joga - esi mēģinājusi?!

18. Jun 2013, 14:46 aab aab

Pēdējos gados ļoti daudz tiek runāts par alternatīvo ārstēšanu, par eko lietām un precēm, par dažādām ajūrvēdas procedūrām, jogu, meditācijām, reiki…

Bet es šoreiz gribu parunāt par jogu.

Kas ir joga? Ja šeit tagad liktu punktu un gaidītu atbildes komentāros, tad noteiktu jūs rakstītu, ka joga ir vingrošana, kaut kādi vingrojumi, fizkultūra, sports. Vēl noteikti kāds ierakstītu, ka tā ir kāda reliģiska sekta, kas pielūdz kaut kādus tur svētos, ka joga ir kaut kas pilnīgi un galīgi bezvērtīgs. Un noteikti, ka cilvēki, kas aizraujas ar jogu, ir pilnīgi vai daļēji jukuši, ka viņi ir pilnīgi savādāki – dīvaiņi.

Es gribētu kaut mazliet lauzt šo stereotipu par jogu. Es neesmu sportiste, tas nu ir fakts :D Pat uz sporta zāli iet mani ir jāpierunā, kur nu vēl skriet pa mežu.

Tā nu ir sanācis, ka mana draudzene ir atradusi sevi jogā. Protams, ka arī es sākumā domāju, ka ir bez maz kaut kāda otra sporta zāle un kaut kas dīvains. Viņa ir kļuvusi par diplomētu jogas pasniedzēju un uzaicināja mani uz nodarbību. Ziniet, es sapratu, ka esmu pilnīgi un galīgi kļūdījusies uzskatos par jogu. Esmu atklājusi, ka joga ir ne tikai kaut kādi vingrinājumi (kas interneta bildēs izskatās kā akrobāta cienīgi veidojumi), bet gan liels iekšējs darbs ar sevi. Protams, ka uz pirmo nodarbību devos ar bažām, kas nu būs, taču atklāju priekš sevis arī vērtīgas atziņas – piem., kā pareizi elpot, lai atslābinātos. Protams, ka izmēģinājām arī kādu asanu (tās ir tās akrobāta cienīgās pozas). Ziniet, biju šokā, ka es varu uztaisīt svecīti :D Tīri labi izdevās. Noslēpums ir tieši elpošanā. Varbūt tāpēc man nepatika sports skolas laikā, jo tad nemācīja kā pareizi elpot, veicot vingrojumus. Nesen biju jau cita veida jogas nodarbībā (jā, arī jogas veidi ir dažādi). Izrādās, ka joga ļoti cieši ir saistīta ar mūsu pašiedvesmu! Veicām (no malas skatoties) smieklīgus vingrojumus, teicām tos iedvesmojošos vārdus un smējāmies. Smējāmies, jo enerģija tiešām parādījās. Pat saulīte uzspīdēja aiz loga :)

Vai joga var mainīt cilvēku? – var! Jau pirmajā jogas nodarbībā redzēju sievietes (dažāda vecuma), kuras nav tik apmierinātas ar savu ārējo izskatu. Tagad uzzināju, ka kāda no viņām ir notievējusi un var izdarīt jau tos vingrinājumus, kuriem sākumā teica „es nevaru”.  Tāpat satiku meiteni, kura ir atvērta, komunikabla, izskatās apmierināta ar sevi. Pēc nodarbības draudzene stāstīja, ka šī meitene sākumā esot bijusi ļoti bikla, bieži palicis slikti ar veselību.

Kā es ikdienā pielietoju jogas principus:

  • Kad vakarā nevaru aizmigt, veicu elpošanas vingrinājumu, kurš atslābina. Nepaiet ne ilgs laiks kā es jau saldi čuču. Tāpat šo vingrinājumu pielietoju, kad ir kādas stresa situācijas, lai pati nomierinātos.
  • Ar pašiedvesmu varu izdarīt vairāk un justies labāk, atceros smieklīgos vingrinājumus un smaids uzreiz ir klāt.

Kā joga var palīdzēt māmiņām?

Var palīdzēt! Noteikti jau atslābināties, kas ir ļoti grūti, kad mājās ir mazs nemiera cēlājs. Joga palīdz mums iemīlēt sevi, savu ķermeni, nevienam nav noslēpums, ka ne visas māmiņas ir apmierinātas ar savu ārējo izskatu, kad bērniņš ir piedzimis. Un noteikti arī pozitīvāk skatīties uz apkārtējām lietām.

Vai tu esi apmeklējusi jogas nodarbības? Varbūt vēlies izmēģināt?

Aab

JOGA MĀMIŅĀM AR MAZULI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 19. Jun 2013, 12:14

Vēl varu ieteikt no sirds Miervidos! Fantastiska atmosfēra. Tendējas gan uz Kundalini jogu, gan semināriem sievietēm, gan Ci gun. Vislabākās atsauksmes

www.miervidi.lv

aab aab 19. Jun 2013, 10:48 letia

http://alishayoga.com/
vada lieliska sieviete, izmācījusies šo arodu Austrijā, ir diplomēta. vieta ir Rīgas centrā, ir arī agrās jogas nodarbības 😀
iesaku, ja vajag kādus kontaktus, tad tik jautā 😉

aab aab 18. Jun 2013, 18:25 princesemince

jā, tie ir tie ieguvumi, kas ir pozitīvie no jogas.
man ir prieks, ka tev joga ir tā palīdzējusi 😀

princesemince princesemince 18. Jun 2013, 18:13

Joga var mainīt cilvēku - es esmu viens no tiem, kas ieguvis citu redzējumu uz lietām, iespējams, jogas dēļ pēkšņi izkustējies mans svars, samazinājies krietni, nerunājot par muguras sāpēm, kuru man vienkārši vairs nav. Tieši caur to sevis iepazīšanu un darbu ar sevi pāriet arī dažādas fizioloģiska rakstura veselības likstas.