Jauna pieredze – raftings Savas upē (Slovēnija)

Jauna pieredze – raftings Savas upē (Slovēnija)

13. Aug 2022, 10:10 lauvinja lauvinja

Līdz šim nekad nebijām braukuši raftingā, šoreiz nolēmām pamēģināt. Šai atrakcijai jāpiesakās  iepriekš, bet  kalnu apvidū laika apstākļi ir diezgan mainīga padarīšana. Naktī pamostos pārsalusi, ārā līst, aizveru balkona durvis un saritinos zem segas. Galvā jaucas juceklīgas domas – ja nu rīt līst vai būs auksti?

Rīts pienāk nomācies, kafiju uz balkona var padzert tikai biezā pledā esot. Bet tā kā raftings apmaksāts, tad neko darīt, ģērbjam peldkostīmus un peldbikses, somā liekam dvieļus un dodamies uz vietu, no kuras mūs vedīs piedzīvojumā pa Savas upi. Upes dziļums vietām pusotrs metrs, bet dziļākajā vietā ko šķērsojām apmēram 40 m dziļums.

Busiņš piekāpj gandrīz pilns. Mūs aizved uz sākuma punktu, tur jau priekšā bariņš ļaužu, t.sk. pirmskolas vecuma bērni. Šis ir ģimenes raftings – tiem, kas bez pieredzes un ar bērniem. Katram tiek iedots hidrotērps, veste un ķivere, nolasīta instruktāža un piedzīvojums var sākties – lejup pa upi apmēram 14 km. Kopējais pasākuma laiks 3 stundas. Šajā raftingā var piedalīties bērni no 3 gadu vecuma.

Pakalpojuma cenā ir iekļautas arī fotogrāfijas brauciena laikā.

Mēs savu piedzīvojumu iegādājāmies ar Bledas vecākās tūrisma kompānijas starpniecību Funturist https://www.funturist.si/. Izmaksas – 35 eiro no cilvēka – ietver gan nogādāšanu no pilsētas uz upi, gan atpakaļ. Viss korekti. Starp citu šī tūrisma kompānijas personāls ir super atsaucīgs un neliegs padomu arī tad, ja neizmantosiet šīs kompānijas pakalpojumus. Pirmajā vakarā izstāstīja gan kur tuvākais veikals (jo nebija daudz laika atlicis līdz slēgšanai), gan kur atrodas foršākās ēstuves.

Piedzīvojums patika mums visiem, arī tīnim!