Izmēğinu kā ir būt perfekcionistei

Izmēğinu kā ir būt perfekcionistei

29. Jan 2018, 10:46 Cielavinna Cielavinna

Pirmajā savā šī projekta uzdevumā es minēju, ka es neesmu perfekcioniste līdz ar to pildot šīs nedēļas uzdevumu man nācās izmēğināt kā ir tādai būt. 

Šai nedēļā es centos katru dienu sakopt māju, uztaisīt ēst trīs reiz dienā un vairāk censties saposties ejot ārā, kā teikt, centos būt Miss perfektā mājsaimniece. Atzīšos bija grūti, jo tā nebija mana ierastā ikdiena kad varēju ar mazo ziemeļbriedīti ilgāk pasnaust vai vienkārši parunāties, jo visu laiku nācās darīt ko citu. Nedomājāt tik, ka es ikdienā no tā nedaru neko, daru, bet neataisu uz to tādu akcentu, varu aiziet gulēt ar izlietnē atstātiem traukiem, jo zinu ka tos varu nomazgāt arī no rīta.

Tā kā dzīvoklis mums ir liels, tajā tā pat kā mājā vienmēr atrodas ko darīt. Šai nedēļā katru dienu centos veikt mitro uzkopšanu, grīdu un trauku mazgāšanu un citas darbības kas bija nepieciešamas. Gāja grūti, jo paskatoties uz mazo ziemeļbriedīti, es apzinājos ka labāk es padarītu ar viņu ko, bet es noturējos godam. Atziņas par šo jomu ir tāda, ka nekas nenotiks ja lielā mājas uzkopšana ir vienreiz nedēļā, līdz ar to ir vairāk laika ko mums visiem pavadīt kopīgi, lai gan māju jau ar var tīrīt kopīgi.

Tālāk sekoja ēst gatavot, kas nav mana mīļāka nodarbe. Ikdiena mums ir tāda ēšanas ziņā: brokastis pārslas ar jogurtu, pusdienas kafejnīcā, vakariņas kāds auglis. Izņēmums ir brīvdienas kad pusdienas ēdam mājās. Šai nedēļā cēlos no rītiem agrāk, lai uztaisītu siltās brokastis, pusdienās ko gardu mūsu strādnieciņam un vakariņas mums visiem. Grūtākais šai visā bija tas, ka jādomā ko taisīt, lai būtu dažādība. Atziņas par šo, ka biežāk jātaisa mājās ēst, jo var uztaisīt daudz ko gardu.

Pēdējais bija pucēšanās pirms iziešanas ārā. Uzreiz varu pateikt, ka tas nav par mani. Man pietiek ar matu izķemēšanu un viss. Krāsoties un smaržoties man nepatīk. Nezinu kā Jums, bet citreiz ejot garām kādai dāmai kas izskatās kā no salona tiko izgājusi, paliek slikti no tā ka ir reāli pārsmaržojusies, es uzreiz iedomājos kā ir tādai blakus sēdēt.

Pēc šī visa varu tik atkārtot, ka perfekcionisms tas nav par man. 

Tas tā īsumā par maniem centieniem kļūt perfekcionistei.