Itāļu zemnieku ēdiens latvietes manierē

Itāļu zemnieku ēdiens latvietes manierē

29. Jan 2016, 12:03 IlvaV IlvaV

Šis ir riktīgi labs ēdiens-sātīgs, saulains, veselīgs, tāds, kas dod spēku darboties. Polenta pazīstama Itālijā, taču piedevas ir manis pašas piedomātas (lasi: veids, kā bērniem dabūt iekšā veselīgas lietas:))

Nepieciešams:

Kukurūzas putraimi-0,5 kg

Ūdens- 2 l

Burkāni -2 gb.

Vārītas olas-3 gb.

Ķiploki, sāls, cherry tomātiņi, bezpiedevu jogurts (skābais krējums)

20160129113938-38972.jpg

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, samazina uguni, lēnām ber iekšā putraimus un maisa nepārtraukti. Es tam izmantoju putošanas slotiņu-nekas nesakunkuļojas un nepiedeg. Vāra apmēram 5-7 minūtes. Gatavo putru lej iekšā traukā atdzišanai. Es izmantoju cepeškrāsns trauku, man tad sanāk pabieza kārta saulainas putras-apmēram 5- 6 cm biezumā.

Godīgi sakot, putru vāru iepriekšējā vakarā, lai no rīta brokastu pagatavošana neaizņem daudz laika.20160129114417-30173.jpg

20160129114457-26110.jpg

No rīta ņemu putru, sagriežu vai ar formiņu palīdzību izspiežu vēlamo formu putras (es vēl griežu uz pusēm, lai nav tik biezs). Uz pannas izkausē sviestu, liek tajā sagrieztos gabaliņus un uz ne pārāk straujas uguns cep zeltainus.20160129115236-91615.jpg Tikmēr nomizo un sarīvē burkānus. Ieliek tos uzvārītā ūdenī, kam mazliet pievienots sāls, pavāra apmēram 2 minūtes, -tā lai burkāni vēl nav galīgi mīksti. Nolej lieko ūdeni, liek blenderī un kopā ar ķiplokiem, kas šobrīd ir pašā laikā gripas profilaksei, samaļ vienveidīgā, krēmīgā masā. Pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, melnos un baltod piparus piparus. Sanāk skaisti oranžs un veselīgs burkānu sviests.20160129115055-89957.jpg

Uz šķīvja liek salātu lapas, uz kurām apceptos polentas gabaliņus, virsū smērē burkānu sviestu, kam pa virsu liek sagrieztu vārīto olu. Dekorē ar uz pannas apcetiem ķiršu tomātiņiem un pētersīļiem. Papildu var samaisīt burkānu sviestu ar grieķu jogurtu.20160129115550-30310.jpg

Bērni bieži šos ēd, ņemot rokās-kā hamburgerīšus.

Izvārītu polentu var glabāt ledusskapī 2-3 dienas, savukārt burkānu krēmu var smērēt arī uz maizes vai ēst ar vārītiem kartupeļiem, piemēram.