Īstais laiks savest kārtībā savu seju

Īstais laiks savest kārtībā savu seju

24. Nov 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Līdz Ziemassvētkiem tiešām vairs nav diez cik tālu, tādēļ tieši šobrīd vari uzsākt skaistuma lutināšanas kūri. Tu vari apmeklēt pa procedūrai katru nedēļu vai arī izrauties no trakā vāveres skrējiena kaut uz vienu pēcpusdienu, savu sejas ādu uzticot profesionāļa rokām.

Iesaka Sieviešu Kluba eksperte Violeta Kalniņa, Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas kosmētiķe.

 

Ideālais sejas ādas kopšanas kurss pirms svētkiem ir kosmētiķis reizi nedēļā, ļaujot viņam gan veikt dziļi attīrošas, bet galvenais ādu mitrinošas, barojošas un tonizējošas procedūras. Tomēr arī reizi mēnesī veikta sejas procedūra sniedz brīnumainu rezultātu, jo sejas masāža palīdz ādai izvadīt toksīnus, kā arī baro audus ar skābekli bagātinātām asinīm, kas, kā zināms, ir svarīgākais priekšnoteikums, lai veiksmīgi noritētu ādas vielmaiņa un atjaunošanās.  

Sieviešu Klubā piedāvājam iepazīt šobrīd pieprasītākās sejas procedūras, lai, dodoties pie speciālista, pati jau būtu pietiekoši zinoša.

KOLAGĒNA PROCEDŪRAS. Tās ir numur viens ādas elastības uzlabošanai. Šīs procedūras laikā ādas šūnas tiek dziļi piepildītas ar kolagēna olbaltumvielu, kas dziļi mitrina, izlīdzina grumbiņas un pat koriģē sejas ovālu.

ATTĪROŠĀS MASKAS. Sievietes zina, ka ādas skaistuma noslēpums ir regulāra ādas attīrīšana, tādēļ esam ļoti iecienījušas dažādas dziļi attīrošās sejas procedūras, kas veiktas pie profesionāļa. Attīrošās maskas gan atbrīvo ādas virskārtu no atmirušā raga slāņa, gan arī no netīrumiem attīra poras, mazina ādas taukošanos un novērš baktēriju vairošanos, kas varētu izraisīt nepatīkamās pūtītes vai citus ādas iekaisumus. Ja āda ir taukaina un problemātiska, tad attīrošās procedūras noteikti būtu ieteicamas veikt reizi mēnesī. Bet šo principu vērts ievērot jebkuras ādas tipam.

BAROJOŠĀS PROCEDŪRAS. Vienas no šobrīd iecienītākajām barojošajām procedūrām ir alģu aplikācijas un glicerīna maskas. Piemēram, masku sastāvā esošais glicerīns ādai veido neredzamu aizsargkārtiņu. Tā ir pietiekama, lai neļautu iztvaikot ādas dabiskajam mitrumam, kā arī pasargātu tevi no apkārtējās vides ietekmes, kas ir īpaši agresīva rudens un ziemas tumšajos mēnešos. Bet augu eļļas un citi vērtīgie mikroelementi, kas ir masku sastāvā, bagātina ādu ar vitamīniem un stimulē kolagēna veidošanos. Savukārt aļģu aplikācijas ir īpašas ar to, ka tās pat pēc vienas procedūras atjauno ādas dabiskās aizsardzības spējas, dziļi mitrina un baro katru ādas šūnu, veicina ādas atjaunošanās procesus un redzami uzlabo sejas siluetu, jo aļģēm piemīt arī liftinga īpašības.

LIFTINGA PROCEDŪRAS. Uz tām nāk sievietes, kuras uzsākušas cīņu ar ādas novecošanos(profilaktiski veikt šīs procedūras ieteicams jau no 25 gadu vecuma!). Liftinga procedūrās lielākais akcents vērsts uz ādas šūnu piepildīšanu ar dažādiem pretnovecošanās serumiem, ekstraktiem un vitamīniem. Tādiem kā A un C vitamīns, vīnogu kauliņu ekstrakts, selēns un sēru saturoši savienojumi. Tie visi kavē brīvo radikāļu veidošanos un ādas novecošanos. Tāpat liftinga procedūru izmantojamos preparātu sastāvos noteikti manīsi kādu aktīvu ādas jaunības atjaunotāju. Piemēram, retinolu, Q10, elastīnu un kolegēnu. Tie visi paaugstina ādas tonusu, elastību un izlīdzina grumbas, kā arī aizkavē jaunu veidošanos.

AHA PROCEDŪRAS UN ĶĪMISKIE PĪLINGI. Tie attīra, mitrina un ārstē iekaisušu ādu. Īpaši ieteicami sievietēm, kuras cīnās ar novecošanās pazīmēm, jo augļskābes veicina kolagēna un glikozaminglikāna sintēzi ādā. Bet jāatceras, ja vēlies pirms svētkiem veikt kādu no šīm procedūrām, tas tiešām jādara laikus, jo intensīvās iedarbības dēļ āda pāris dienas pēc procedūras var būt apsārtusi un var pat nedaudz lobīties. Iepriekšējā vakarā pirms balles šo procedūru nav ieteicams baudīt. Kā šo procedūru laikā izlīdzinās grumbiņas, tu jautāsi? Pavisam vienkārši! Pīlinga laikā epiderma kļūst plānāka, bet derma sabiezē, tādēļ raga slānis kļūst elastīgāks, bet krunkas – līdzenākas.

PROCEDŪRAS, KURU LAIKĀ IZMANTO HIALURONSKĀBI. Varbūt būsi dzirdējusi, hialuronskābes galvenā funkcija ir saglabāt ādā dabīgo mitruma līmeni. Tas ir ļoti svarīgi, ja vēlies atvairīt krunciņu parādīšanās vecumu vai izlīdzināt jau esošo krunku dziļumu.

PROCEDŪRAS, KURU LAIKĀ IZMANTO KALCIJU UN CINKU. Šīs procedūras sevišķi iemīļojušas sievietes brieduma gados, jo kalcijs un cinks ir atbildīgi par normālu vielmaiņu. Jo vecāka kļūst āda, jo aktīvāki produkti jālieto. Tāpat šie mikroelementi patiks taukainu ādu īpašniecēm, jo tiem piemīt pretiekaisuma iedarbība.

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Kāda ir tava iemīļotākā sejas procedūra?