Ieviesiet savā ikdienā regulāru rīta vingrošanu!

20. Dec 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labi iesākts rīts ir panākuma atslēga, lai veiksmīga būtu visa diena. Kā moži iesākt katru dienu, vaicājām fiziskās sagatavotības trenerim, Rimi Bērniem ekspertam Kārlim Birmanim.

Enerģijai un veiksmīgai dienai fiziskās sagatavotības treneris iesaka rītu sākt ar regulāru rīta rosmi, norādot, ka tas ar laiku kļūs par ieradumu un nostiprinās pašdisciplīnu. “Ar disciplīnu domāju elementāru pozitīvas rutīnas ievērošanu, veltot laiku sev. Tādējādi izveidosim arī iezīmi parūpēties par sevi turpmākās dienas laikā,” skaidro Kārlis Birmanis, sakot, ka rīta rosme var būt pirmais solis pretī pozitīvākām pārmaiņām pretī aktīvākam dzīvesveidam.

Svarīgākais vārds rīta rosmes ieviešanā savā ikdienā ir “regularitāte”, jo daudz vairāk tiks iegūts tad, ja katru rītu septiņas dienas nedēļā vingrosi 10 minūšu garumā, nevis divas reizes nedēļā veiksmi īpaši sarežģītus vingrinājumus. 

Mēs, vecāki, esam pozitīvais paraugs saviem bērniem. Ja vecāki vingro, tā rādot pozitīvu iespaidu par aktivitāti, daudz vieglāk būs arī aicināt līdzdarboties bērnus.

Ieviešot savā ikdienā rīta rosmi, gan svarīgi atcerēties, ka rītos mūsu ķermenis ir mazāk lokans. Pēc naktsmiera mugura rītos ir stīvāka, tāpēc nevajadzētu censties izpildīt vingrinājumus, kurus bez sarežģījumiem varētu paveikt vēlāk pēcpusdienā, kad jau esam iesildījušies. “No rīta jāpilda vingrinājumi atbilstoši savām sajūtām. Iesaku no rītiem izvēlēties kustības, kuras ir plašas, mierīgas, saistītas ar elpošanu,” teic eksperts.