Iedvesmojies sava mini dārziņa ierīkošanai uz balkona!

03. May 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai uz tava balkona ik gadu zaļo dārziņš? Tas ir lielisks veids, kā pašiem izaudzēt dažādus garšaugus, savus tomātus vai pat zemenes, vienlaikus bērnam parādot, kā no mazas sēkliņas izaug brīnumu lietas! Iedvesmojies sava dārziņa ierīkošanai no trīs bērnu māmiņas Ingas!

Ingas ģimenē ik gadu tiek audzēti dažādi zaļumi, tostarp lociņi, baziliks, bet šogad balkona dārziņā kuplos arī piparmētra.

Sava balkona dārza ierīkošanā viņa bērnus nepiespiež iesaistīties, ļaujot katram darīt tik, cik vēlas. “Attiecības bērniem ar zaļumiem uz palodzes ir ļoti dažādas, taču arī lielākie bērni, kad vēl bija mazāki, labprāt iesaistījās šajā procesā, stādot sēklas un gaidot, kas no tā izaugs,” stāsta Inga, sakot, ka tādējādi iespējams bērnam ierādīt, ka ne vienmēr visu jāiegādājas veikalā, jo daudz ko var izaudzēt arī pats. “Mūsu ēdienreizes nav iedomājamas bez salātiem. Tajos var likt baziliku, lociņus, rukolu, un to visu var izaudzēt arī paši,” tā Inga.

Balkona dārziņa aprūpēšana ir lielisks pamats sarunām par vidi, aktualizējot ar bērniem sarunās jautājumus par atbildību pret mums apkārt esošo.

Ar ko sākt sava dārziņa ierīkošanu? Ingai atbilde nav kabatā jāmeklē, viņa teic: “Jāsāk ar darīšanu! Nevajag uzlikt pārāk lielas gaidas par to, kas izaugs, jo ir jāpieņem, ka var arī nesanākt, taču tas nebūt neliecina, ka esi slikta mamma vai saimniece. Sāc ar mazumiņu!”