Ko celsim svētku galdā? Kopā ar Rimi Bērniem esam sagatavojuši idejas dažādām gardām uzkodām, kuras ir ātri pagatavojamas un garšos visiem.
Iedvesmojies un pagatavo tās jau šodien!
Mini picas
- No picu mīklas ar glāzes palīdzību izgriež apaļas picu formiņas.
- Tās ieklāj ietaukotā mafinu cepampannā.
- Katras pamatnītes apakšā liek nedaudz tomātu mērces.
- Virsū kārto saturu pēc savas gaumes – desiņas, dažādus sierus, arī svaigos ķirštomātiņus.
- Cep aptuveni 10 minūtes 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.
Humusa groziņi
- Sāļajos groziņos liek humusa pastu.
- Pa virsu kārto ķirštomātiņus.
- Izrotā ar zaļumiem.
Cepta foreles fileja
- 2 apelsīniem un 2 citroniem norīvē miziņu un tai pievieno 100g cieta sviesta, miltus, nedaudz kanēļa un sāls, izveidojot drumstalas.
- Sagatavotās drumstalas uz brīdi ieliek ledusskapī
- Drumstalas liek pa virsu foreles filejai un liek cepties 200 grādu karstumā aptuveni 10-12 minūtes.
Biešu un kazas siera uzkoda
- Izvārītas bietes sagriež šķēlītēs.
- Pa vidu biešu šķēlītēm smērē kazas sieru, ko papildina ar garšvielām.