Idejas svētku galda noformēšanai

30. Dec 2018, 10:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētkos vēlamies uzburt īpašu atmosfēru, vienlaikus apzināmies, ka jaunajām mammām nav daudz laika, lai iepriekš meklētu dažādus dekorus vai kopā ar mazuli staigātu pa veikaliem.

Tāpēc ieskaties - MintDeco pasākumu rīkotāja un dekorētāja Iluta Piternika dalās ar dažām idejām, lai Tavs svētku galds rītvakar vai citos svētkos būtu ne tikai ar bāgātīgiem ēdieniem, bet arī skaisti noformēts.

Iluta Piternika stāsta, ka, noformējot svētku galdu, ir vērts izmantot vienkāršas lietas, kas atrodamas mājās vai arī kuras iespējams atrast, piemēram, dodoties ratu pastaigā un apmeklējot kādu no antikvaritātiem, kuros bieži vien atrodamas dažādas pērles.

Izvēloties svētku galdam galdautu, nebaidies no košām un drosmīgām krāsām un toņiem, jo tie lieliski piestāv ziemai. Piemēram, ierastā baltā galdauta vietā šoreiz izvēlies zaļu. I. Piternika vērš uzmanību, ka labāk izvēlēties galdautu, kas nosedz galda kājas un ir līdz zemei, jo tas radīs svinīgāku sajūtu. Savukārt savu izvēlēto galdautu vari atsvaidzināt ar samta elementiem, kas ar savu siltumu radīs greznumu. Tāpat arī galda klājumam izvēlies auduma salvetes, kuras vari atsvaidzināt ar dažādiem zaļumu, piemēram, rozmarīna zariņu, elementiem, un arī pārējā galda noformējumā izmantot dažādus mūžzaļos augus.

Klājot galdu, ja vien ir iespēja, izvēlies ēdienus novietot uz blakus galdiņa vai arī bufetes, lai visa vakara garumā varētu nolūkoties uz skaisti saklāto galdu, savukārt svētku dekorācijas novieto galda vidū. Galda klājumā skaisti izskatīsies masīvas glāzes, kā arī galda piederumi, kuru elementos izmantotas krāsas, kas atrodamas arī pārējā galda klājumā.

Lai svētku galdu padarītu dzīvīgāku, izmanto dažādus spīdumus, protams, ievērojot mēru, lai to nebūtu par daudz. Piemēram, izmanto spīdīgus šķīvju paliktņus un melnus šķīvjus.

Mazie svētku mirkļi izrotā dienu, tāpēc svinēsim dzīvi!