Hematogens – spēcīgs našķis

Hematogens – spēcīgs našķis

08. Apr 2017, 20:02 Banija Banija

Pirmās atmiņas par hematogenu man nāk no bērnības, kad, tādā baltā, sviestpapīram līdzīgā papīrā iesaiņots, ar brūnu papīru apkārt, manās rokās nonāca šis pirmais veselīgais kārums. Jāteic, ka pa šiem vairākiem desmitiem gadu vien mainījies hematogena iepakojums un tas, ka šis kārums ar dzelzs spēku iekšā ir kļuvis daudz pieejamāks, taču nemainīgs palicis fakts, ka tas aizvien ir īpašs gardums, ar kuru brīžos, kad nepieciešama enerģija, pamieloties gan pašai, gan bērniem.

Pateicoties Māmiņu klubam, mūsu ģimene šajā nedēļas nogalē iepazinusi daudzus jaunus hematogenu veidus, jo, kas gan to varēja iedomāties, ka veselīgo kārumu var papildināt ar vēl vienu veselīgu komponenti – linsēklām –, vai arī to pasniegt ar šokolādes glazūru. Ziniet, ne tikai izklausās, bet arī garšo ļoti, ļoti labi.

Mēs – mamma, tētis un četrus gadus jaunais Roberts – atkārtoti nogaršojām jau visiem zināmo klasisko hematogenu, kuru atradīsiet teju ikvienā veikalā blakus šokolādēm un citiem kārumiem, gan hematogenu ar šokolādi, linsēklām, gan hematogenu ar ekstra vitamīnu piedevu.

Kā mums garšoja?

Jāteic, ka gan mans, gan dēla favorīts ir hematogens ar linsēklām – ne pārāk salds, savukārt linsēklas ir kā punktiņš uz „i” un atsvaidzina sen zināmo, labi pazīstamo garšu.

20170408200133-89653.jpg

Savukārt tētim favorītos izvirzījies hematogens ar šokolādi, jo, atšķirībā no parastā hematogena, tas šķiet mazāk salds, savukārt šokolāde ir tieši tik daudz, lai tās nebūtu par daudz.  Ziniet, ja man tagad būtu jākārto dzemdību soma, tad šo hematogena veidu ļoti labprāt ieliktu līdzi kā kārumu, ar kuru atgūt spēkus pēc labi padarītā darbiņa. Perfekta garšas kombinācija.

20170408200051-38272.jpg

Klasisko hematogenu ļoti bieži iegādājos, kad vēlos ātri atgūt spēkus, piemēram, pēc negulētas nakts, kad mazulis prasījis lielāko daļu manas enerģijas, vai arī pēc noskrietas garas distances, kā arī kā kārumu dēlam, esot pārliecināta, ka hematogens tomēr ir par pāris pakāpēm veselīgāks gardums nekā tik ierastā šokolāde. Iespējams, tagad ierastā hematogena vietā veikalu plauktos pameklēšu variantu ar pievienotajiem vitamīniem (Hema2gen Extra Vitamins), lai līdztekus enerģijai iegūtu arī kādu gramiņu vitamīnu (minētajam hematogenam pievienots C, B12 vitamīns, kā arī folskābe).

20170408200159-55957.jpg

Starp citu, pētot hematogenu sastāvu, uzzināju kādu jaunumu, par kuru iepriekš nebiju dzirdējusi – hematogena ražošanā tiek izmantots kondensētais piens. Tagad man ir skaidrs, kāpēc man šis veselīgais kārums tik ļoti iet pie sirds... jo kondensēto pienu es varētu ēst karotēm vien, karotēm vien. Un ja vēl līdz ar kārumu varu uzņemt pat 5mg dzelzs, šķiet, tas ir pavisam izcili.