Šie ir aromātiski gruzīņu pīrādziņi-plācenīši ko gatavo no kukurūzas miltiem un pildījumā liek sieru.
Sastāvdaļas mīklai:
1/2 glāze piens
1/2 glāze skābais krējums
1/2 glāze kviesu milti
1 ēd.k mīksts,istabas tempertūrā pastāvējis sviests.
1 tēj.k sāls
2 tēj.k cukurs
1/2 tēj.k soda
ap 2 glāzes kukurūzas milti,tik,lai var mīcīt mīklu.
Pildījumā siers,bet es vel pievienoju kūpinātu desu
eļļa cepšanai ap 1/2 glāze,tā lai 1/3 pīrādziņa būtu eļļā.
Pagatavošana:
Pienu uzsildam siltu.
Pievienojam skābo krējumu,cukuru,sāli,sodu,sviestu,kviešu miltus,izmaisam. Beram klāt pa daļām kukurūzas miltus,maisam mīklu,pēc tam jau mīcam.
Mīklai jābūt maigai,mitrai,noteikt NAV jābūt miltainai-sausai.
Atstājam mīklu uz 20 minūtēm ietītu maisiņā istabas tempertūrā,lai milti uzbriest.
Pēc tam ņemam mīklas piciņas,aptuveni mandarīna lielumā. Saplacinam pankūkā un liekam pildījumā sagrieztu sieru un desu.
Aizlipinam maliņas,paceļam visas uz augšu.
Tā kā mīkla ir mitra,tad viegli lip kopā.Izveidojam ovālus pīrādziņus.
Cepam uzkarsētā eļļā no abām pusēm līdz pīrādziņi skaisti brūni.
Pēc tam liekam uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs un cepam cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.
Pīrādziņi gatavi.
Ļoti skaisti,ļoti gardi,neparasti,citādi.
Vislabāk pasniegt siltus,kad iekšā siers vēl pakusis.
Pa retam.
izskatās apetelīgi!
Šito tiešām ikdienā taisāt?