Grūtniecība par spīti spirālei

Grūtniecība par spīti spirālei

04. Jan 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik gan nav dzirdēts, ka sieviete kā izsargāšanās metodi lieto spirāli, bet bērniņš vienalga piesakās. Kā tas iespējams? Jautājam ginekoloģei Dacei Matulei.

„Gribētu noskaidrot par iespējām palikt stāvoklī, lietojot hormonālo spirāli. Cik liels ir risks un cik bieži notiek šādas ārkārtas situācijas? Esmu dzirdējusi vairāku sieviešu stāstus, ka, lietojot spirāli, tomēr iestājas grūtniecība. Ja tas ir tik drošs kontracepcijas līdzeklis, kā tas var notikt? Ko darīt, ja, lietojot spirāli, tomēr iestājas grūtniecība? Vai bērniņam viss būs kārtībā?” Sieviešu Klubam jautā mūsu lasītāja.

Lūk, arī ginekoloģes Daces Matules atbilde.

Vairākos pētījumos pierādīts, ka, lietojot „Mirena”, grūtniecības iestāšanās risks ir 0,2% gadā vai 0,7% piecos gados.

Grūtniecība var iestāties, ja notikusi nepamanīta „Mirenas” daļēja vai pilnīga izkrišana.

Ja sievietei, lietojot „Mirenu”, iestājas grūtniecība, situācija jāvērtē individuāli. Ja sieviete vēlas saglabāt grūtniecību, ieteicams sistēmu izņemt, ja vien tas ir iespējams, jo, to neizņemot, paaugstinās aborta un priekšlaicīgu dzemdību risks. Līdz šim nav pierādījumu par iedzimtu patoloģiju, kas saistīta ar „Mirena” lietošanu, gadījumos, kad līdz grūtniecības beigām „Mirena” netiek izņemta. Intrauterīnās sistēmas jeb hormonālās spirāles „Mirena” izņemšana var izraisīt spontānu abortu. Ja intrauterīno kontracepcijas līdzekli nav iespējams saudzīgi izņemt, var apsvērt grūtniecības pārtraukšanas iespēju.

Tavā apkārtnē arī ir zināmi veiksmīgi gadījumi par to, ka spirāles laikā tomēr iestājas grūtniecība?

martinja223 martinja223 04. Jan 2016, 12:55

Nesen ieliku horminalo spirali (ne mirenu). Daktere teica, ka vinas prakses laima ar hormonalo spirali tikai vie a grjtnieciba, un ir aizdomas ka sieviete uz spirales ielikshanas bridi jau bija stavokli. Tie gadijumi kas sa ak spiraalberns esot ar parastajam