Keksiņu mīklai:
165 g sviests (istabas temp.)
120 g cukurs
3 olas
120 g milti
80 g maltas mandeles
60 g skābais krējums
1,5 tējk.cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
Pildījums:
200 g rabarberu
400 g baltā šokolāde
Garnējumam:
250 g maskarpone
150 g pūdercukurs
100 ml saldais krējums
+cupcakes papīra formiņas, metāliska cupcakes panna, konditorejas uzgalas+maisiņš
Pagatavošana:
1. Cukuru ar sviestu un sāli ar mikseri samiksē līdzmasa ir viendabīga, sviests nedaudz gaišāks kļuvis. Pa vienai pievieno olu (katru olu apmēram 1.5 min iemiksē). Tad ar karoti iemaisa skābo krējumu. Pievieno miltu+cepamā pulvera maisījumu. Pilda formiņās un liek cepeškrāsnī 180 grādos, augšējā apakšējā cepšanā. Cepšanas ilgums: atkarībā no krāsns - vidēji 20 min. Kad zeltaini brūni - ņem ārā un liec atdzist.
2. Pagatavo pildījumu. Nomizo rabarberus, sagriez gabaliņos un liek katliņā sautēties (pievieno 2 ēd.karotes ūdeni). Sautē tik ilgi, lai izveidotos putriņa. Pēc tam, kad rabarberi gatavi, karstā ūdens peldē izkausē balto šokololāde. Kad šokolāde izkausēta, pievieno tai rabarberus un kārtīgi samaisi. Ja vēlies vari ielikt nedaudz atdzesēties ledusskapī Gatavs!
3. Atdzisušajiem keksiņiem ar mazu karotīti izgreb viducī vietu rabarberu+baltās šokolādes pildījumam. UZMANĪGI, lai neizgreb caurumu līdz pašai apakšai. Pildi ar karotīti iekšā saldskābeno pildījumu.
4. Glazūrkrēma pagatavošana. Bļodā saliec maskarpone krēmu, saldo krējumu un pūdercukuru un ar mikseri miksē tik ilgi līdz ir viendabīga masa. Pildi konditorejas maisiņā un dekorē kā vien sirds vēlas! Gatavs!
Pastāsti komentāros, kā Tev izdevās! :)
P.S. Savas 2-3,5 h pagatavošana prasa, tāpēc mans padoms ir iepriekšējā vakarā sacept pašus keksiņus un no rīta tikai sapildīt ar krēmu&izdekorēt ar glazūru un dekorācijām.
Autore: Karīna Spridzāne
Ļoti skaisti noformēts❤
Veiksmīgi 😀 Un galvenais, lai labi garšo!
Izskatās gardi.izmēģināšu☺