Gatavojoties jaunajam gadam, sakārtojam virtuvi!

Gatavojoties jaunajam gadam, sakārtojam virtuvi!

27. Dec 2015, 00:02 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Gatavojoties jaunā gada sagaidīšanai, bieži vien savā dzīvē vēlamies ko mainīt. Sieviešu Klubs šī gada nogalē iesaka veikt pavisam nelielas izmaiņas virtuvē, lai jaunais gads gluži nemanot iesāktos ar jauniem gatavošanas un ēšanas paradumiem! 

Ievies dažus veselīgus ēšanas paradumus 

Tas patiešām nav grūti! Piemēram, gatavojot tunča salātus, obligāti nav jāizmanto majonēze. Tās vietā kā saistvielu vari izvēlies avokado. Šādi ne tikai izvairīsies no pārāk treknu produktu lietošanas uzturā, bet arī iepazīsi garšu daudzveidību!

Savukārt baltos kviešu miltus vari aizstāt ar pilngraudu kviešu miltiem, bet saldējuma vietā desertam izvēlēties saldētas ogas, kas ir dabīgi saldas un bagātas ar antioksidantiem. 

Pārskati savu garšvielu plauktiņu!

Vairums garšvielu zaudē savu garšu un aromātu sešu mēnešu laikā pēc iepakojuma atvēršanas. Tādēļ pārbaudi sava garšvielu plauktiņa saturu un atbrīvojies no garšvielām, kurām beidzies derīguma termiņš!

Uzasini nažus

Lai cik savādi tas izklausītos, jo asāki būs virtuves naži, jo drošāk! Truli, neasi naži paildzina gatavošanas laiku, rada grūtības glīti sadalīt dažādus pārtikas produktus un nejauši paslīdot, arī palielina risku savainoties.

Pārskati savus katlu un pannu krājumus

Atver skapi, kurā glabājas tavi katliņi un pannas, un sev pajautā, vai patiešām izmanto tos visus? Un vai tad, ja no pāris katliem un pannām atbrīvotos, tev to patiešām pietrūktu? Ja nē, tiec vaļā no visa tā, kas tev nav vajadzīgs – šādi samazināsi jucekli un savā virtuves skapī atbrīvosi vietu!

Iztīri cepeškrāsni!

Tad, ja savu cepeškrāsni nemēdz tīrīt ikreiz pēc maltītes gatavošanas, gada nogale, šķiet, ir piemērots brīdis, kad tam pievērsties un savest kārtībā, iespējams, vēl pēc Ziemassvētku mielasta gatavošanas neiztīrīto cepeškrāsni!

Krāsns tīrīšanai vari izmantot speciālo, krāsnīm paredzētu tīrāmo līdzekli (noteikti atceries uzvilkt gumijas cimdus), vai arī pagatavot to pati! Ņem cepamo pulveri un sajauc ar balto etiķi. Uzklāj to netīrajām cepeškrāsns virsmām un pēc laika noslauki ar sūkli vai drānu. Atceries, ka cepeškrāsni nedrīkst tīrīt ne karstu, ne siltu – vienmēr ir jāpagaida, līdz tā pilnībā atdziest!

Pārbaudi ledusskapja un saldētavas saturu!

Dažkārt ledusskapī mēdz uzkrāties pārtikas produkti, kurus nelietojam, vai kuriem beidzies derīguma termiņš. Tādēļ pārbaudi tā saturu un atbrīvojies no visa liekā!

Tāpat vismaz divas reizes gadā būtu jāpārbauda arī to, kas glabājas saldētavā. Arī tajā var būt uzkrājušies produkti, kam beidzies derīguma termiņš! Ja tā, tiec no tiem vaļā, lai atbrīvotu vietu jauniem.

Sieviešu klubs

Kādus darbiņus šī gada nogalē vēl grasies pagūt izdarīt tu?