Gatava vasarai ar Zumbu

Gatava vasarai ar Zumbu

15. May 2017, 13:59 Ievas_mamma Ievas_mamma

To “tirināšanos” paralēli pie datora ekrāna un spoguļa gluži par zumbu saukt nevar, taču – ar katru reizi man izdodas arvien labāk! :)

Lai gan manā pilsētā notiek zumbas nodarbības, tās atrodas pusstundas gājiena attālumā, turklāt notiek salīdzinoši vēlu (visi ejam gulēt jau ap 21.00-22.00), jāņem vērā arī tas, ka mūsu tētis smagi strādā, tādēļ nevēlos viņam vienam “uzkraut” pēc darba niķīgu mazuli, kurš ķeras kājās, nemitīgi “mammojot”. Vakarpusē abi esam tik noguruši, ka visus darbus darām uz pusēm. Tā iemesla dēļ atkrīt arī skriešana, turklāt – vakarpusē no manis nekāda enerģiskā skrējēja nesanāks. Skrejceliņš laikam ir labākā dāvana, kādu var saņemt jaunā mamma – var vērot sava mazuļa rotaļas, vienlaicīgi rūpējoties par skaistu un trenētu ķermeni. Turklāt to var darīt tajā diennakts laikā, ka pašai “prasās”.

Tad nu man atliek vingrošana dzīvoklī. Tā kā vienkārši vingrinājumi mani garlaiko, kā rezultātā entuziasms apsīkst jau pirmajās dienās, izvēlējos zumbu. Dejošana ritmiskas mūzikas pavadībā, izpildot enerģiskas un sievišķīgas kustības pamīšus, ir tieši tas, kas mani uzlādē un spēj motivēt neatkāpties no mērķa – skaistas figūras peldkostīmā.

Izvēlos rīta pusi, kad meitiņa ir cieši aizmigusi pirmajā miedziņā. Aizveru durvis uz otru istabu, atveru logu, apbruņojos ar ūdens pudeli un – atveru “Youtube”. Ierakstot meklētājā “Zumba”, atveras neskaitāmi videoklipi. Ir svarīgi iesākumā izvēlēties vienkāršas kustību kombinācijas, pakāpeniski tās dažādojot, tātad – atvērt videoklipu un kritiski izlemt, vai tas tev būs pa spēkam.

Tāpat iesaku sākumā noslēpt visus spoguļus – raugoties ekrānā un atdarinot, rodas priekšstats, ka izdodas ne sliktāk kā dejotājai ekrānā, taču patiesībā kustības var būt stīvas, lēnīgas un pat mazliet neritmiskas. Taču – jo ilgāk dejosi, jo pakļāvīgāks kļūs ķermenis un vijīgākas kustības. Tad iesaku izmantot arī spoguli – lai varētu izkontrolēt, cik pilnvērtīgi tiek izkustināta katra ķermeņa daļa. Turklāt, vērojot sevi tā dejojot, aug pašnovērtējums. :)

Kopš dejoju, esmu ieguvusi vēl labāku figūru nekā pirms dzemdībām (protams, lielu lomu spēlē arī garās pastaigas un krūts barošana), ja nebūtu striju (kuras nēsāju ar lepnumu), es uzskatītu, ka izskatos ideāli priekš saviem standartiem un kritērijiem. Turklāt, dejošana atslābina un pozitīvi uzlādē. :)

20170515135857-32515.jpg

P. S. Gribēju pirms kārtējās "zumbošanas" nobildēties, taču Ieva pamodās - tad nu safotogrāfējāmies kopā. :) Pēdējā simbolizē tās reizes, kad vingrojam abas kopā. :) Vislabāk viņai patīk vēderpreses vingrinājumi, tad trenējos viņas smieklu pavadībā. :)

Kā par figūru rūpējies tu? :)

 

DĪVA27 DĪVA27 15. May 2017, 18:14

Es arī vienu brīdi cītīgi zumboju Youtuba, ņēmu "Zumba Basic lesson", "lesson 2" un "lesson 3". man ļoti patika, domāju rudenī pēc dzemdībām atkal atsākt!

Ievas_mamma Ievas_mamma 15. May 2017, 17:50 mamma88

Jā, ir svarīgi sportot prieka pēc. 😀 Citrreiz arī man it kā ir laiks, bet nav tās sajūtas, tad saprotu - šodien nevajag. Un vienkārši izeju pastaigā ar ratiem. 😀

mamma88 mamma88 15. May 2017, 17:01

Zinu,ka manm kermenim der variants-beidz barot ar kruti,tad viss nokusis. Lidz tam neskrienu ka ar galvu siena,bet pasportoju prieka pec,kad ir jauda.

Ievas_mamma Ievas_mamma 15. May 2017, 16:01 Elionore

Oj, māju tīru arī es. 😃 😀 Dzīvoklis maziņš - 2 istabas, katra telpa maza, nav daudz ko tīrīt. 😀 Tad nu vajag papildu kustības. 😀

Elionore Elionore 15. May 2017, 15:47

Izlasot iepriekšējo komentāru - tas nenozīmē, ka netīru māju 😃

Elionore Elionore 15. May 2017, 15:46

" Izskatos ideāli priekš saviem standartiem un kritērijiem" - šis ir perfekti pateikts! Ik katrai sievietei (nu, vīriešiem arī ;D ) tā par sevi būtu jādomā 😀 Es daudz, daudz staigāju (salīdzinot ar skriešanu, tas kājas padara daudz skaistākas, vismaz man) un tad, kad mazulīte ir labā noskaņojumā taisu visvisādus presītes vingrojumus, plankus tai skaitā.

15. May 2017, 14:51

Es tīru māju. 😀 To darot var notērēt labi daudz kalorijas.
Pirms grūtniecības vismaz reizi nedēļā grīdas mazgāju četrrāpus un ar švammīti. Lai arī ir grīdas mazgāšanas slotas un IRoboti, manuprāt, vistīrāk ir četrrāpus ar švammīti. Tad katru pleķīti var rūpīgi izberzt.
Nu ja visam dzīvoklim izmazgā grīdas, presīti var just vel nākošajā rītā! 😉