Gardais un sulīgais plūmju-skābkrējuma pīrāgs.

Gardais un sulīgais plūmju-skābkrējuma pīrāgs.

27. Oct 2015, 13:36 lauruxs87 lauruxs87

Kad ārā aiz loga paliek arvien vēsāks un tumšāks. Kad vakaros tā vien gribas ietīties segā un dert tēju. Tad piedāvāju savu receptīti  lai tējas dzeršana izvēršas jautrāka un saldāka. Recepte nav mans orģināldarbs, jo atradu to kādā Ievā, bet vienalga garda un iesaku nomēģināt, jo gad šo uzcepu, pazuda vienā mirklī un nākamajam rītam vairs nebija ko brokastīs ēst. Bet nu pie galvenā.

Lai uzceptu šo pīrāgu vajadzēs :

Plūmes 7-8 gb
350 gr skābais krējums
70 gr eļļa 
3 ēdamkarotes brūnā cukura
pustējkarote malts kanēlis
120 gr mīksts sviests
300 gr cukurs
2 tējkarotes vaniļas cukurs
3 olas istabas temperatūrā
320 gr milti
1 1/2 tējk. cepamias pulveris 
pustējkarote sodas 
1/4 tējk sāls 

Tīras uz sausas plūmes pārgriež uz pusēm , izņem kauliņus , mīkstumu sagriež puscentimetru plānās šķēlēs. Liek bļodā un pievieno 2 ēdamkarotes brūnā cukura un kanēli , izmaisa un noliek malā. Man bija baltais cukurs, arī nebija slikti.

20151027131659-42254.jpg

Un te varu piebilst ka būs vairākas bļodas jāsmēr;e, taka uz priekšu pie darbiem liecit arī pārējos ģimenes locekļus.
Lielā bļodā sakuļ sviestu kopā ar cukuru līdz veidojas gaisīga masa. Pa vienai pievieno olas, kārtīgi sakuļot. Pieber vaniļas cukuru, vēlreiz sakuļ. Atsevišķā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri , sodu un sāli. Trešajā traukā sakuļ kopā krējumu kopā ar eļļu . Tad sviesta masai pievieno trešdaļu miltu maisījuma un trešdaļu krējuma maisījumu un sakuļ, tad vēlreiz 1/3 miltu un krējuma, līdz viss ir sajaukts.

Kā redzat man misera nav , jo tas nobeidzies , vīrs solīja , ka tikšu pie jauna uz ziemassvētkiem, tad nu pagaidām kuļu ar roku. 

20151027132143-51934.jpg

Masu ielej iepriekš sagatavotā veidnē. Tā kā man bija piemirsies cepamais papīrs tad liku vienkārši ietaukotā vednē. Man šis daudzums pietika uz 26 cm veidni. Plūmes kārto uz mīklas virsū. Cepoties tās nogrims.

20151027132329-86972.jpg

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos vismaz 1 h un 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Tam jābūt sausam. Šeit kūka ir izcepusies un kā var redzēt plūmes ir lepni paslēpušās kūkas vēderā. 

20151027132443-68789.jpg

Es kūku pēc atdzesēšanas apgriezu otrādi. Lai var redzēt kur tad tās plūmes noslēpušās. Un te jau krūze ar kafiju aicina griezt pīrāgu un ķerties klāt. 

20151027132538-54692.jpg

Lai arī jums izdodas un garšo. 

20151027132716-47082.jpg