Gaļas, dārzeņu sautējums ar ķibja maizi

Gaļas, dārzeņu sautējums ar ķibja maizi

26. Oct 2015, 17:56 taschinka taschinka

Sastāvdaļas sautējumam:

500g ķirbis

2 vidēja lieluma tomāti

2 vidēja lieluma āboli antonovka

1 sarkanā paprika

3 vidja lieluma sīpoli

4 ķiplokdaiviņas

ķimenes

300g cūkgaļa

sāls,pipari

paprikas pulveris

 

Pagatavošana:

Sīpolus sagriezu pusgredzenos un ķiplokus 2 daiviņas plānas šķēlēs un liku katliņā,kur ielieta eļļa.Cepu bez vāka maisot kādas 3 minūtes.Pa to laiku sagriežam gaļu strēmelēs un nedaudz iklapējam ar gaļas āmuriņu.Liekam klāt sīpoliem.Cepam.

Sagriežam strēmelēs papriku un liekam katlā.

Tad pieberam ķimenes,sāli,piparus.

Pievienojam kubiņos sagrieztu ķirbi, daļu griezu mazos gabaliņos,daļu lielākos.Tas tā,lai daļa izšķīst un veido mērcīti,bet pārējais lai paliek jūtamos kumosiņos.

Tad seko sagriezti gabalos tomāti, nomizoti, sagriezti āboli un paprikas pulveris.Ļoti patīk ābolu klātbūtne gaļas ēdienos.

20151026174816-77796.jpg

Liekam vāku un sautējam.

Sautēju stundu uz mazas uguns ik pa laiciņam apmaisot līdz gaļa bija mutē kūstoša.Pašās beigās iespiedu caur spiedi ķiplokus.

20151026175024-57398.jpg

 

Ķirbja,kukurūzas maize:

350 g kukurūzas milti

1 tēj.k sāls

400ml piens

150ml eļļa

3 olas

1 ēd.k cepamais pulveris

200g svaigs ķirbis

100g siers

Katliņā liekam  sāli, miltus, eļļu pienu. Vāram nepārtraukti maisot līdz sabiezē- pāris minūtes.

Nedaudz uzgaidam, lai padziest.

Ieputojam pa vienai olas, beigās cepamo pulveri .Iemaisam uz smalkās rīves rīvētu ķirbi un sieru.

Iesmērējam formu ar eļļu un pildam 2/3 ar mīklu.

20151026175230-87884.jpg



Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm vai līdz kēkss skaisti paceļas un ir sauss.Iedurot kocinu,tam jāiznāk tīram bez mīklas.

5 minūtes pirms izņemšanas uzbēru nedaudz rīvētu sieru un sezamu.

20151026175314-56115.jpg


Padzesējam un izņemam no formas.Sierrrīgs,apetelīgs....

20151026175334-18072.jpg


Pasniedzu ar sautējumu.

20151026175414-64941.jpg


20151026175439-12077.jpg