Gaidības. Tonuss. Magnijs

Gaidības. Tonuss. Magnijs

01. Dec 2016, 17:58 zane_zanīte zane_zanīte

Gaidības. Šis brīnišķīgais laiks, kad māmiņa, vārda tiešā nozīmē, atdod mazumiņu sevis bērnam. Tādēļ jāēd pa divi. Bet ne jau divreiz vairāk. Jāēd tā, lai vitamīni un minerālvielas pietiktu mamami un puncī esošajam mazulītim.

Ir skaidrs kādēļ nepieciešami dažādi kompleksie vitamīni. Bet noteikti ne reizi vien gaidību laikā dzirdēts, ka topošai māmiņai papildus jālieto arī magnijs. Varētu rasties jautājums - KĀPĒC?

Pirmkārt, tādēļ, ka magnijs nodrošina normālu sirds un muskuļu darbību, un arī tādēļ, ka magnijs ārkārtīgi pozitīvi iedarbojas uz nervu sistēmas funkcionalitāti. Grūtniecības laikā magnija trūkuma dēļ var raut krampjos kājas, bet tik pat labi var parādīties arī paaugstināts dzemdes tonuss. Lai no šī izvairītos - daudz ūdens, svaigs gaiss, kārtīga atpūta un pietiekama deva magnija būs vislabākais risinājums. Par tonusu Tevi informēs ārsts un krampjus kājas, visticamāk, garām nepalaidīsi - tādēļ jautā savam ārstam kāda dienas magnija deva ir ieteicama.

Ja ir konstatēts fakts par magnija nepieciešamību, atliek izvēlēties kādu magniju lietot. Man ārste ieteica palietot magniju, lai novērstu paaugstinātu dzemdes tonusu, ieteicamā deva 300-400mg dienā. Sacīts - darīts. Bet tikai kādu?

Tā kā lietoju jau kompleksos grūtnieču vitamīnus, magniju ar piemaisījumiem nevajadzētu izvēlēties, ieteicams - tīrs magnijs vai magnijs ar B6 vitamīnu. Mājās jau bija paciņa pašmāju Lotospharma Magnemix, taču mana ārste bija ieteikusi Magnesium Diasporal®, tādēļ biju ļoti priecīga, ka tiku izvēlēta māmiņu kluba Magnesium Diasporal® 300 direkt testam.

20161201175111-37392.jpg

Ar ko Diasporal atškiras no citiem magnija preparātiem?

Magnesium Diasporal satur diva veida magnija savienojumus - organisko magnija citrātu un magnija oksīdu. Katrs no tiem organismā uzsūcās savādāk - ja nu vienu organisms nepieņems, tad otrs noteikti iedarbosies.

Diasporal ir ļoti vienkārši lietojams - paciņas saturu ieber mutē un gatavs.

Tas ir arī ļoti garšīgs - saldināts, taču nesatur cukuru, šis konkrētais ir ar citronu garšu. Man nepatīk lietot vitamīnus/minerālvielas tabletēs, taču ja tā labi garšo - tad gan man patīk :)

Ja izvēlās Diasporal lielo iepakojumu (50 paciņas), tad arī cena ir gana adekvāta - ap 20 EUR.

Rezultāts ir lielisks - pēc trīs nedēļu magnija lietošanas (no tām kādu pusotru arī Diasporal) šodienas vizītē paaugstināts tonuss vairs netika konstatēts. Ideāli :)

Save