FOTO: Paldies visiem, kas palīdzēja māmiņai Ievai!

FOTO: Paldies visiem, kas palīdzēja māmiņai Ievai!

18. Feb 2013, 12:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nu tā,

 

Pirmkārt, gribu pateikties visiem tiem, kas atsaucās aicinājumam palīdzēt māmiņai Ievai. Pateicos par atbalstu, par to, ka neviens neko viņai nepārmeta, bet gan palīdzēja - gan mutiski, gan ar darbiem. Kopā mums izdevās izdarīt to, ko māmiņa ar bērniem atcerēsies uz visu mūžu! Varbūt, ka tieši šī pozitīvā mācība nākotnē neļaujs mazajai Nastjai un Sašam palikt vienaldzīgiem pret sāpēm, vientulību un citu cilvēku izmisumu. Varbūt tieši mūsu atbalsts paliks šo bērnu atmiņā, tāpat kā gaišais moments, ar kuru sākas JAUNA dzīve. Dzīve bez pārdzīvojumiem, pazemojuma un asarām. Tieši tādos brīžos saproti, cik ļoti nepieciešams bērniem iemācīt līdzpārdzīvot un saprast citus cilvēkus. Atcerieties, ka JŪS ieliekat savos bērnos to, ko viņi attīstīs sevī visas dzīves garumā! Lai tā ir LABESTĪBA un spēja LĪDZPĀRDZĪVOT!

No lirikas ķersimies pie lietas. Vien dažu dienu laikā mums izdevās ielikt divās mazajās sirsniņās un vienā izmisušā sievietē cerību. Mēs piepildījām bērnu sapņus un dāvājām māmiņai dažas minūtes laimes, jo kas gan ir patīkamās par to, ka vari redzēt smaidu savu bērnu sejās. 

Pateicoties Jums, manas mīļās māmiņas, bērni ir apģērbti, apauti, saslidīti un var gulēt dīvānā, nevis uz grīdas, uz matrača. Saša pat ir ticis pie personīgās gultiņas! Ģimenei tagad ir nelieli putraimu, makaronu krājumi, ievārījums un pat dabīgie Ukrainas žāvētie augļi, rotaļlietas un grāmatiņas, personīgās higiēnas līdzekļi un sadzīves ķīmija. Viņi ir tikuši arī pie ledusskapja un drīz tiks arī pie strādājoša televizora. Vai tas nav pasakaini? Un nu mēs varam sevi saukt par Labajiem Gariņiem! Vai māmiņa Ieva varēja iedomāties, ka nedēļas laikā viņas dzīve tik strauji mainīsies? Ļoti gribas ticēt, ka tagad viņiem viss būs labi. Atliek vien atrast darbu un noīrēt dzīvoklīti ar bērniem piemērotākiem apstākļiem (to apmaksās sociālais dienests).

Vienīgais, ja kādam ir nevajadzīga veļas mazgājamā mašīna, kura darbojas, dodiet ziņu, rakstot man uz osgphoto@inbox.lv, es ar prieku to nodošu Ievai, jo visas mazuļu drēbītes ir vēl jāpārmazgā, un ar rokām to izdarīt nebūs viegli. Un varbūt, ka kādai no jums ir nevajadzīgs skapis vai kumode? Arī tā ir Ievai aktuāla tēma. Vēl te tika pieminētas RIMI, MAXIMA, Super Netto dāvanukartes, ja gribat tās uzdāvināt šai ģimenei, tad vislabāk par summu 5Ls, laimamma varētu bērniem nopirkt svaigu pienu, biezpienu un mazliet gaļas. 

Nedaudz pastāstīšu par pašu Ievu. Jūs daudz ko jautājāt, un centos noskaidrot atbildes uz jūsu jautājumiem. Ieva ir no Rīgas, viņai ir 30 gadi. Līdz otrajam dekrētam viņa strādāja Maximā par kasieri, īrēja dzīvokli, bija vīrs. Tālākā vēsture klusē.. Ar bērnu tēti Ieva izšķīrās, tam ir pat pierādījumi un to neprecizēsim. Nenosodīsim citus. Ieva nāca ubagot nevis, lai nopelnītu, bet gan lai pabarotu bērnus. Viņa neparsīja naudu, bet gan ar prieku pieņēma produktus. Viņa ļoti pārdzīvo, ka nonākusi tādā situācijā. Ieva stāsta, ka ir bijusi arī krīzes centrā. Daļu jūsu noziedotās drēbītes Ieva nodos tālāk māmiņai, ar kuru šajā krīzes centrā iepazinās, Ieva cer, ka jūs neesat pretī. Viņa ļoti pateicas jums visām un katrai no jums atsevišķi par to, ka nepagājāt garām un sniedzāt savu palīdzīgo roku šajā viņai tik ļoti grūtajā brīdī. Paldies jums, dārgās māmiņas, par visu! Ievai vairs nebūs jāubago pie veikaliem, jo pasaulē ir arī labi cilvēki!

Šodien es visu jūsu saziedoto paņēmu no māmiņas Allas (maminklub.lv portāla māmiņa) no Ķengaraga, un personīgi tās nodevu Ievai. Vēl Allas mazulim pēc iespējas ātrāk izveseļoties un nenokļūt vairs slimnīcā! Gribu pateikties Allai arī par to, ka viņa šajās dienās bija kā tāds ziedojumu pieņemšanas punkts, kurš darīja visu, lai palīdzētu māmiņai Ievai. Pavasarī, Alla, esi aicināta pie manis uz fotosesiju, to tev dāvinu tāpat vien un ceru, ka dāvana tev un bērniņam liks nedomāt par slimnīcas sienās pavadītajām dienām. 

Fotogrāfijas no šodienas ciemošanās pie Ievas!

VISIEM LIELS PALDIES PAR TO,

ka nepalikāt maliņā un palīdzējāt, kā vien varat!

Paldies Sandijai Salakai par to, ka nepagāja Ievai garām un lūdza mūsu visu palīdzību, informējot par problēmu!

 

Jūsu Oksana (Iksi)