Es neesmu perfekta, bet esmu neatkārtojama

Es neesmu perfekta, bet esmu neatkārtojama

22. Jan 2018, 23:50 mincenee mincenee

Jā, jau no mazotnes ir nācies uzklausīt aizrādījumus, ja viss nebija ideāli. Un to ir veicinājis sabiedrības spiediens, ka visiem un visam ir jābūt perfektiem, baltiem un pūkainiem, kauns un negods, ja tā nebūs. Kas ir perfekcionisms? Tā ir nepārtraukta vēlme izdarīt labāk par visiem, nepieļaut kļūdas. Reizē tā ir sevis iegrozošana noteiktos rāmjos un baidīšanās izpaust savu patieso es un būt citādam.

Manā skatījumā pārmērīgs perfekcionisms ir kaitīgs. Jāsaka, ka arī man tas daudzreiz ir licis justies nelāgi un iegrožojis gan privātajā dzīvē, gan arī karjerā. Man vienmēr visu gribas izdarīt pēc iespējas labāk, nu tā lai būtu perfekti! Bet tas reizēm prasa pārāk daudz pūļu un apēd nervu šūniņas. Varbūt tas izklausīsies muļķīgi, bet man reti ir gandarījums par paveikto, jo man tas neliekas perfekts. Es vienmēr pamanu nepilnības. Bet es ļoti cenšos to mainīt un paraudzīties uz visu no gaišās puses.

Es nepavisam neesmu perfekta. Un ziniet, es nemaz vairs nevēlos tāda būt. Es esmu neatkārtojama un tāda vienīgā - kāda es nu esmu. Bez pārmērīgā perfekcionisma es jūtos laimīgāka.