Engures ezera dabas parks un Orhideju taka

Engures ezera dabas parks un Orhideju taka

30. Jun 2019, 22:00 Cielavinna Cielavinna

Šoreiz vēlos Jūs virtuāli aizvest uz man ļoti mīļu vietu- Engures ezera dabas parku. Parks ir izvietots Engures ezera krastā, pareizāk sakot, ezeru skauj mežš.  Mūsu ģimenei meži, kalni iet kaut kā vairāk pie sirds par muzejiem un visu pārējo. 

Engures ezera dabas parka apmeklējums ir bezmaksas un to var apmeklēt cauru nedēļu bez laika ierobežojuma, protams, nakti tur nebūtu ko darīt. Pie ieejas ir bezmaksas stāvvlaukums, ir arī labierīcības, nav jau modernākās, bet kad vaig tad vaig. 

Domājot par bērniem, tad parkā ir izveidots arī neliels rotaļulaukums. Pēc būtības, ja bērnam patīk staigāties pa mežu, patīk dzīvnieki, tad viņam tur patiks, bet ja nekas no tā nepatīk, tad parkā būs garlaicīgi. Pavisam mazus bebšus var izvizināt ar līdzi paņemtajiem ratiem. 

Mūsu ģimenei ļoti patīk mežā sastaptie savvaļas zirgi un govis, neviens lopiņš virsū neskrien.  Zirdziņi priecāsies par kādu kārumu, bet nu kārumu tad jāņem samērā daudz līdzi, jo viņu ir daudz un visi grib kādu burkānu vai ābolīti uzkost zāles vietā. Govis vispār nereaģē uz parka apmeklētājiem.

Pēc zvēriņu un putnu avskates var doties apskatīt Latvijas savvaļas orhidejas, pēc būtības tā ir jauka pastaiga pa mežu vērojot apkārtni. Tagad būtu īstākais laiks parka apmeklējumam, jo tur ir tik daudz meleņu, mums mazais puika kā piesēdās pie ogu krūma, tā nost dabūt nevarējām. Izejot Orhideju taku, nonāksiet uz ceļa, kas aizvedīs atpakaļ uz stāvvlaukumu.

Neliela informācija par pašu parku: Dabas parks "Engures ezers" izveidots 1998. gadā un tajā ietilpst ne tikai Engures ezers un zemes ap to, bet arī Rīgas jūras līča piekraste no Mērsraga līdz Engurei, kā arī meži starp piekrasti un ezeru. Latvijas ornitoloģijas biedrība katru aprīli un oktobri rīko Putnu vērošanas dienas parkā. Putnus šeit var ieraudzīt visdažādākos un putnu dziesmas nerimst nemirkli. Liegumā ligzdo 187 putnu sugas, to vidū arī jūras ērglis un grieze, kuru eksistence ir apdraudēta visā pasaulē. 


Pēc augu un putnu sugu daudzveidības un apdraudēto sugu daudzuma, Engures ezera ornitoloģiskais liegums (1957.), ir viena no bagātākajām teritorijām Latvijā. 

Dbas parks "Engures ezers" atrodas: Bērzciems, Engures novads, apmaldīties nevar jo ir norādes ceļa malā.

Ceru, ka Jums patika un radīja vēlmi pašiem aizbraukt aplūkot šo dabas skaistumu.