Embutes Eko taka un Embutes dabas parks

Embutes Eko taka un Embutes dabas parks

23. Jul 2020, 12:07 Cielavinna Cielavinna

Embutes dabas parks ir ar īpašu auru, ko jau var sajust iebraucot pa skaistajiem maģiskajiem vārtiem. Brauciens uz Embuti sanāca impulsīvi, jo skatoties mūsu dabas taku kartē parādījās visai interesanta taka- Embutes Eko taka, līdz ar to izdomājām braukt to lūkoties.

Embūtes dabas parks, saukts par Embūtes senleju, ir viena no skaistākajām, interesantākajām un noslēpumainākajām Kurzemes vietām. Embūtes dabas taka iepazīstina ar Embūtes senleju, kas bijusi sena apdzīvota un sakrāla vieta. Tā ir viena no skaistākajām un noslēpumainākajām Kurzemes vietām, kas atrodas starp vairākus desmitus metru augstiem pauguriem – Pavārkalnu, Vēreskalnu, Radiņkalnu, Embūtes pilskalnu un Krievu kalnu.

Ieeju senlejā simbolizē stilizētas senlejas vārtu zīmes – 2 kuršu zobeni – kuršu vadoņa Induļa un viņa drauga Pūdiķa atstātie zobeni un vairogi, katrs savā ceļa pusē, kas sargā ceļu, kurš ved uz Embūtes senleju un Joda leju. Zobeni rada mītisku noskaņu un joprojām norāda uz diženo kuršu klātbūtni Embūtes senlejā.

Līdz kristietības ieviešanai šeit bijusi nozīmīga Kurzemes svētvieta.

Embutes Eko taka ir kārtīgs izaicinājums kājām, jo tur ir tik daudz pakāpienu, ka brīžiem jāpiepūlas pa tām kāpt. Jebkurā gadījumā kāpiens atmaksājas, jo no pašas kalna augšas paveras burvīgs skats uz apkārtni.

Ļoti patika tas, ka takā ik pa brīdim parādās informācijas stendi ar informāciju par apkārtējo dabu un vingrinājumi, kurus ar prieku izpildījām.

Takas sākumā ir avotiņš no kura var padzerties, vēlāk izlasījām, ka tas ir veselībai noderīgs avota ūdens.

Netālu no takas ved trepes uz skatu torni, no kura ar paveras burvīgs skats uz Embutes baznīcas drupām un Embutes laukiem.

Embutē tiešām valda īpaša aura. Vienīgais mīnuss ka ar bēbīti īsti taku neizstaigāsi ja nu bēbi nesīsiet rokās, divgadniekam gan pa spēkiem taku pievarēt.

Īstenībā esot tai pusē ievērojām, ka tur ir daudz kailgliemežu lielo, Rūdolfam prieki lieli, jo pasācis pētīt dzīvo radībiņu apkārt.

Tur ir atrodams ar ļoti saudabīgas touletes, pieskaņotas tur esošajai mistiskajai noskaņai.

Piknika vietas un volejbola laukums ar ir, īstenībā vairāk ar neko nevaig labai atpūtai tur.

Automašīnu var novietot takas sākumā, samērā plašs stāvlaukums.

Taku atrast var: Dabas parks Embūte, Embūte. Ieteicamais sākuma punkts: Embūtes Tūrisma informācijas centrs.

Apskatei nepieciešamais laiks: 1,5  – 2 h 

Garums: 3 km 

Veids: Lokveida, kas man takās ļoti patīk, ka atpakaļ nav jāiet pa to pašu ceļu.

Ja esat tai galā notiekti dodieties uz Embutes dabas parku.