Dzīres Kuldīgā, kā arī Ventas rumba un vecais tilts

Dzīres Kuldīgā, kā arī Ventas rumba un vecais tilts

15. Jul 2016, 15:52 laurlapa laurlapa

Kuldīgas apskati sākām ar sklandaraušu un gaileņu iegādi Kuldīgas centra lauku labumu bodītē. Sklandarausis maksāja Eur 0,80 (bija ļoti gards un svaigs) un trauciņš gaileņu maksāja Eur 2,50. Tad izstaigājām Kuldīgas centru - visapkārt bija plakāti par Kuldīgas svētkiem: Dzīres Kuldīgā, kas norit no 14.-17.jūlijam, ar ļoti plašu programmu visai ģimenei. Diemžēl mēs Kuldīgā bijām pirms šiem svētkiem.

Esot Kuldīgā, noteikti jādodas apskatīt Ventas rumbu jeb ūdenskritumu, kas ir platākais ūdenskritums Eiropā. Patiešām skaisti! Iepriekš te bijām pirms apmēram pāris gadiem, un sajūta, ka te vēl vairāk atpūtas iespēju: var izbraukt ar vilcieniņu, limuzīnu vai kuģīti. Iespaidīgi!

Ventas rumbu ir iecienījuši ne tikai atpūtnieki, bet arī jaunlaulātie, skaistās vietas dēļ. Ventas rumbas gleznaino ainavu veido arī vecais tilts, kas ir sarkano ķieģeļu tilts pār Ventu (tilts celts 1873. - 1874.gadā).

Netālu no Ventas rumbas atrodas arī viesu nams "Ventas rumba". 

Apskatīt Ventas rumbu un veco tiltu var ļoti ērti, sekojot norādēm, ir izveidots arī bezmaksas stāvlaukums. Netālu atrodas bērnu laukumiņš un kafejnīca. 

Pie Ventas rumbas atpūtnieki ir iecienījuši ne tikai atpūsties, bet arī paplunčāties, pabradāt pa ūdeni. 

Kuldīga patiešām ir skaista vieta, kur visai ģimenei pavadīt skaistas brīvdienas - ne velti Kuldīga tiek saukta par pilsētu ar dvēseli.