Dināra Rudāne: "Vairs nevaru iedomāties, kā bija tad, kad nebija meitas"

Dināra Rudāne: "Vairs nevaru iedomāties, kā bija tad, kad nebija meitas"

14. Nov 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dināra Rudāne ir solodziedātāja ar spēcīgu balsi, meitiņas mamma un sieviete, kura nebaidās runāt par lietām, kuras citi noklusē.

Dināra Māmiņu Kluba TV raidījuma lielajā intervijā atklāja, ka iepriekš nekad nebija plānojusi kļūt par mammu un arī savai mammai ieteikusi ar šo lēmumu samierināties, jo viņa nav izjutusi vēlmi un instinktu kļūt par māmiņu. “Tā bija līdz brīdim, kad satiku savu vīru, jo uzreiz atnāca sajūta, ka vēlos no šī cilvēka bērnu,” par to, kā šajā jautājumā mainījušās domas, stāsta viņa. Dziedātājai nav bijis plāna, ka viņai kādreiz būs māja, suns un bērns, taču viss dzīvē atnācis organiski.

VISU INTERVIJU AR DINĀRU RUDĀNI SKATIES ŠEIT

Kā mainījusies dzīve pēc meitas piedzimšanas?

Pirmajā gadā pēc bērna piedzimšanas piedzīvotas pamatīgas fizioloģiskās izmaiņas. “Ir fizioloģiskās izmaiņas, par kurām maz runā, taču man šķiet, ka par to būtu jārunā, jo kā gan sievietes to savādāk uzzinātu,” pārliecināta ir Dināra Rudāne. Viņa teica, ka pašas mamma šādas nianses vairs neatceras, bet draudzenes vai kolēģes uzskata, ka par to taču nav jārunā. “Iespējams, arī ārsti tam nepievērš uzmanību, taču, kad hormoni dara savu, viss uztrauc dubultā un ieslēdzas panika,” novērojusi dziedātāja. Šī iemesla dēļ viņa uzskata, ka bērna audzināšanā jāiesaista arī vīrietis, jo vienam no vecākiem ir stiprāki nervi, otram – varbūt nē. Pēc Dināras novērojumiem, viņas vīrs Edvīns būtu “labākā mamma” pasaulē.

Dināra Rudāne

Mammas loma

Pierasts, ka pēc bērna piedzimšanas sievietes sevī atklāj mates instinktu, savukārt Dināra stāsta, ka viņa vairāk jūtas kā cilvēks, kurš ir atbildīgs par mazo cilvēku. “Cik reižu gan citiem neesmu teikusi, ka nejūtos kā mamma, bet, paldies Dievam, esmu arī no citiem saņēmusi apstiprinājumi, ka viņi jūtas tāpat kā es. Tad, kad no kādas citas mammas izdzirdēju, ka viņa kā mamma sāka justies vien tad, kad bērnam palika 6 gadi, es pārstāju sevi vainot,” atklāj dziedātāja.

Runājot par jūtām pret savu meitu, viņa uzsver, ka bija radījusi ilūziju, ka mammas būšana sniedz īpašas superjūtas, citādāku mīlestību. Viņa gribējusi just pret savu bērnu to, ko jūt pret savu mammu, lai gan tas nav viens un tas pats. “Tas nav sliktāk vai labāk, stiprāk vai vājāk, tas nav tā, kā mīlu savu mammu. Tas ir savādāk,” savās sajūtās dalās Dināra, kura saka, ka viņai dota milzīga dāvana vērot, kā aug cilvēks.

Patlaban Dināra vairs nespēj iedomāties, kāda bija dzīve pirms meitas piedzimšanas, jo šķiet, ka bez bērna dzīvei nebija jēgas.

 

Lielo interviju Māmiņu Kluba raidījumā piedāvā RED šokolāde