Dermatoloģe: no jebkuras traucējošas dzimumzīmes var atbrīvoties

Dermatoloģe: no jebkuras traucējošas dzimumzīmes var atbrīvoties

03. Feb 2013, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Citreiz no dzimumzīmes jāatbrīvojas medicīnisku apsvērumu dēļ, jo tā mainījusi savu veselīgo izskatu. Bet ko darīt, ja no šīm likteņa zīmēm vēlies atbrīvoties estētisku motīvu vadīta?

Stāsta Sieviešu Kluba eksperte Džuljeta Ulmane, Ulmaņu privātklīnikas ārste – dermatoloģe 

Ja esi no sievietēm, kurām ir daudz dzimumzīmju, tad zini – reizi gadā tev nepieciešams doties uz profilaktisko apskati, lai pārbaudītu ādas veselību un lai profesionālis apskatītu, vai dzimumzīmes gada laikā nav mainījušās. Bet ikreiz pēc sauļošanās sezonas beigām (ja rudenī to neizdarīji, nu ir pēdējais laiks to darīt!) vajag veikt dzimumzīmju pašizpēti. Tu pati vari vadīties pēc ABCD principa. Apskati, vai katra dzimumzīme uz tavas ādas nav kļuvusi asimetriska, vai tai nav mainījušās robežas, vai tai ir vērojamas krāsas izmaiņas vai pats izmērs? Ja ievēro, ka kāda dzimumzīme ir mainījusies, dodies uz konsultāciju pie dermatologa.

Ja kāda dzimumzīme ir mainījusies, visticamāk to medicīnisku apsvērumu dēļ speciālists liks noņemt. Taču, ko darīt ar dzimumzīmēm, kuras tev vizuāli nepatīk? Varbūt tev ir pavisam tumša dzimumzīme uz deguna, kuru visi uztver par mušiņu un vēlas nodzīt? Vai arī dzimumzīme ar uzcilni krūšturu lencīnes, dekoltē vai jostas vietas rajonā? Vai vienkārši kāda dzimumzīme, kas tev krīt uz nerviem un kuru nevari izturēt?

Nesatraucies, no jebkuras dzimumzīmes pavisam ērti un vienkārši var atbrīvoties. Protams, tam jānotiek profesionāla speciālista klātbūtnē. Nekādā gadījumā mājas apstākļos! Jo mazāka dzimumzīme, no kuras vēlies atbrīvoties, jo vieglāk to ir noņemt.

Vienkāršu dzimumzīmju noņemšanai izmanto lāzera procedūras. Dzimumzīmi ar to piededzina. Iedomājoties, ka dzimumzīme ir kā mazs bumbulītis, tad sākumā pēc procedūras ir neliela bedrīte, jo pati dzimumzīme gluži kā kāpostiņš ir nolobīta. Malas ar lāzeri piededzinātas un veidojas krevele. Jau pēc desmit dienām iedobums ir rozā krāsā, krevele izzūd un paliek maza, maza rētiņa, kas līdzinās tām, kuras redzam pēc veibakām. Ja esi no sievietēm, kurām ļoti veiksmīgi norit rētu dzīšana, tad dzimumzīmes noņemšanas vietu vari pat ar laiku nepamanīt.

Savukārt komplicētu dzimumzīmju noņemšanai parasti tiek piesaistīts plastikas ķirurgs. It sevišķi, ja dzimumzīme tiek noņemta no sejas.

Ja dzimumzīme ir uz pleciem, dekoltē vai kakla, jārēķinās, ka visticamāk šajās zonās paliks rēta, jo šīs ķermeņa zonas ir rētām ļoti pakļāvīgas.

Vai dzimumzīmes noņemšana ir sāpīga? Nav, gan, jo gan lāzerprocedūras, gan plastikas ķirurģija notiek anestezējošu vielu klātbūtnē. Vispirms anestezējošo vielu injicē procedūrai pakļautajā ādas virsmā un tikai pēc tam uzsāk dzimumzīmes noņemšanu.

Ar kādām izmaksām jārēķinās?

Pirmie izdevumi – dzimumzīmju izmeklēšana un konsultācija pie ārsta. Un tad, atkarībā no dzimumzīmes noņemšanas metodes veidojas cena arī par to. Vidēji tā svārstās no 20 līdz 50 latiem (ja veic lāzerprocedūru) un ap 70 latiem, ja dzimumzīmes noņemšanu veic plastikas ķirurgs.

Sieviešu klubs

Kā tu rūpējies par savu dzimumzīmju veselību? Esi no kādas arī atbrīvojusies? Kā?

mamma27 mamma27 03. Feb 2013, 10:02

Man ir uz muguras,liela un sāpīga. traucē,jo bieži krūštura aizdare berzējas gar viņu. Jau labu laiku domāju ,ka varētu noņemt,bet tās izmaksas ir diezgan padārgas un arī nedaudz bail!