Delfinārijs Klaipēdā (Lietuvā)

Delfinārijs Klaipēdā (Lietuvā)

09. Aug 2022, 22:35 Klintasmamma Klintasmamma

Covid pandēmijas laikā, kad uz ārzemēm tikt bija grūtāk+nekāda dižā plānošana nesanāca, jo nevarēja zināt, vai kāds pēkšļi nesaslimst, ceļojām Latvijas robežās, taču tagad, kad ir vēl laiks līdz rudenim un jauniem ierobežojumiem, aizvien biežāk sanāk "aizmukt" kaut kur pāri robežai. Tā arī šajās (nu jau pagājušajās) brīvdienās mēs nolēmām doties uz bērniem ļoti mīļo Klaipēdu. 

Delfinārijs un jūras muzejs atrodas blakus, kājām (arī ļoti mazām) viegli noejamā attālumā. Adrese: Smiltynės g. 3, Klaipėda 93100, Lietuva, bet waze un google maps atrod arī "delfinārijs". Ņemiet vērā, ka Klaipēdā būs jāizmanto prāmis, lai tiktu pāri uz Smiltīni. Mēs bijām ar auto, tāpēc izmantojām jauno termināli (Nemuno str.8, Klaipeda), samaksājām 18,30 EUR par pārcelšanu (biļete turp-atpakaļ par auto, neatkarīgi no cilvēku skaita). Prāmis kursē veselās stundās un tad ik pēc 20 minūtēm, pats ceļš aizņem maz, ap 5 minūtēm, bet bērniem šis īsais piedzīvojums vienmēr ļoti patīk:)

Tad ir dažu km brauciens uz delfināriju.

Biļešu iegāde: pievienošu cenas zemāk. Biļetes uz jūras muzeju un delfināriju var pirkt kopā, var atsevišķi, ņemot vērā, ka delfinārijā par brīvu var doties bērni līdz 4 gadu vecumam, bet jūras muzejā - līdz 7 gadu vecumam. Var iegādāties gan uz vietas vairākās kasēs, gan internetā www.ljm.lt (te var atrast arī informāciju par darba laiku, šovu un izmaiņām, ja tādas paredzētas).Ja uz Jūras muzeju var doties līdz pat vakaram, tad pēdējais delfīnu šovs sākas 15:00, tāpēc vēlākais laiks, kad doties uz prāmi, ir 14:40. Taču droši var braukt arī agrāk, pirms šoviem, jo ir pieejamas gan 2 kafejnīcas, kur apēst ko gardu pēc ilgā ceļa, gan iespējams arī vērot delfīnus vēl pirms uzstāšanās. 

Delfinārija biļetēs ir norādīta konkrēta vieta, arī sektors. Ņemiet vērā, ka pa labi no ieejas ir sektors A, bet pa kreisi ir B-C sektori. B sektors sanāks centrā. Tā kā viss tiek stāstīts lietuviki, bet uz lielā ekrāna sākumā tiek attēlota informācija par delfīniem un citiem jūras dzīvniekiem, iesaku tiem, kas labāk pārzin angļu valodu, izvēlēties B-C sektorus, bet tiem, kas lasa krievu valodā - A sektoru. Mēs šo nezinājām un bija visai neērti lasīt informāciju krievu valodā (angļu var redzēt, bet ekrāns ir izliekts un tas nav ļoti ērti). 

Biļešu iegādes laikā iesaku atcerēties, ka pirmajās 2 rindās sēdošie  skatītāji var tikt apšļakstīti (bērni parasti par šo ir sajūsmā), tāpēc tad, ja kādam ir iebildumi, drošāk ir izvēlētie vietu augstāk. 

Uzstājas gan delfīni, gan jūras lauvas, šovs ir dinamisks un pārdomāts. Mēs iepriekš bijām pavasarī un man par lielu pārsteigumu, šovs šoreiz bija atšķirīgs, tāpēc tad, ja kāds uztraucas, ka visu jau ir redzējis, tā noteikti nebūs:)

Pavasarī zīmēja jūras lauvas, šajās brīvdienās - delfīni, bet visiem ir mākslinieka talants. Te dzīvnieki dziedās, pozēs, metīs, ķers, virpuļos un ne brīdi neliks garlaicībā skatīties pulkstenī. 

Pievienošu arī fotogrāfijas, ko šoreiz uzņēma mana 6gadniece (arī titulfoto), tāpēc daudzus "wow"brīžus bildēs nenoķērām, bet visiem iesakām braukt un redzēt visu savām acīm.

Ja vēlaties redzēt vēl kaut ko, tad netālu ir arī rotaļu laukums, Dzintara muzejs, lielie kuģi, uz kuru klāja var uzkāpt un visu izpētīt, iespēju netrūkst un vasara ir izcils laiks, lai visu izbaudītu, vai ne?