Daudzbērnu ģimenei labvēlīgs dabas atpūtas parks Vidzemē

Daudzbērnu ģimenei labvēlīgs dabas atpūtas parks Vidzemē

20. Jul 2016, 14:20 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Kopš esam trīs bērnu ģimene, reti kad izdodas pilvērtīgi atpūsties un atrast vietu,laiku,  kur tas ir iespējams ar trim bērniem. Bija doma aizbraukt nelielā izbraukumā pa Igauniju, bet tas, kas mums likās interesanti, tur ģimene ar trim bērniem nav gaidīta, jo visi piedāvājumi ir 2+1, vai 2+2, bet ne 2+3, arī ne tad, ja šis 3 ir tikai gadu un deviņus mēnešus jauns. Tādēļ atmetām domu par braukšanu uz Igauniju un nolēmam ļauties improvizācijai. Nemeklējām konkrētus datumus, jo esam aizņemta, darbīga ģimene, kura nevar atļauties no darbiem aizbēgt vairāk kā 3 dienas. 

Aizvadītajā nedēļas nogalē ciemojāmies pie vīra vecākiem un vecmāmiņas Strenču novadā. Atcerējos, ka sociālajos tīkos biju pamanījusi skaistu parku bērniem un  ģimenēm Vidzemē, netālu no Valmieras, kas mums, īstenībā, ļoti bija pa ceļam. Tādēļ visi kopīgi, mēs ar meitenēm ( 7 gadi un gads,deviņi mēneši), jo lielākais dēls ciemojās pie savas omes, vīrs, vīra vecāki un vīra kolēģis, nolēmām aizbraukt izlūkos, vai tiešām tur ir tik skaisti, kā izskatās foto.

Pa ceļam uz Cempiem

Pa ceļam iebraucām Brenguļos, pasēdējām alusdarītavas parkā, nopirkām tur uz vietas ražotu alu, jāteic, nav vairs tas baudāmais alus, kas kādreiz, bet vieta, kur pasēdēt, atpūsties, ļoti skaista. Tad nu devāmies lūkot Cempus. Pirmo reiz šādu vietas nosaukumu biju dzirdējusi un likās dīvaini - ja jau būtu tik skaists un labs, par to noteikti būtu dzirdēts. Ciems pavisam maziņš, gandrīz, vai vīra tēvam bija taisnība - 6 mājas ciematā, bija nedaudz vairāk, bet, tiešām, ciemats maz apdzīvots, skaistas pļavas, lauku ceļš un ceļa malā veras skaists skats uz lielu šķūni, kuram apkārt viss tik sakopts, izpļauts.

Iepazīšanās ar parku

Bez ierastā lielā žoga visapkārt, kas parasti ierobežo un norobežo atpūtas vietas no apkārtējās vides. Ieejot parka pagalmā mūs sagaidīja vīrs lašu krāsas biksēs, plikām kājām un interesantu cepuri galvā:"Labdien, laipni lūgti manās mājās, šeit Jūs atradīsiet vairāk kā 50 dažādas spēles, atrakcijas un tās noteikti ir jāpamēģina, spēles un parks lolots 9 gadu garumā, tajā spēles atradīsiet gan mammām, gan tētiem, gan omei, gan opim, gan Jums pašiem. Iesaistieties spēlēs visi. Mums arī putnu iela, moščīšu parks, raganu māja..." Tik daudz šis kungs aicināja apskatīt, aplūkot, bet beigās vien noteica :"Ko nu daudz stāstīšu, ejiet nu paši un atpūšaties." Tā viņš mūs pavadīja līz pirmajām atrakcijām, līdz saprata, ka esam iejutušies parkā, ar to apraduši un viņa palīdzība mums vairs nav vajadzīga.

Flintstoni, Simpsoni un arī Sniegbaltīte ar Septiņiem rūķīšiem, tie gan +18 zonā

Iepriekš jauki iepazīstināja ar spēlēm, kuras izvietotas laukumā – gan šūpoles, gan savdabīgais boulings, gan dažādi spēka un prāta vingrinājumi, gan labirints, kur veiksmīgi sasniedzot virsotni, var pasēdēt uz olām un atvilkt elpu. Uz olām, domāti koka beņķīši olu formā. Tad mūs gaidīja Putnu ielā un putnu takā, kurā varējām iepazīties ar dažādiem mūsu dabā sastopamajiem putniem. Pēc putnu takas sekoja mošķīšu mežs ar dažādiem baisiem mošķīšiem, līdz nonācām pie raganu mājiņas, kurā bija iespējams arī pārģērbties par raganām, velniņiem un izbaudīt sajūtas raganu tēlā. Mežā, kā jau mežā - gan baravikas, gan gailenītes, protams, ar mīlestību radītas no koka, paša saimnieka rokām. Izejot cauri šim interesantajam putnu, moščīšu un raganu mežam, nonācām atkal klajumā, kurā dzīvo tik daudz dažādu tēlu, sākot no Simpsoniem, kurus ikdienā manām visai bieži, beidzot ar Flintstoniem, kuri mūsu ikdienā bija pirms gadiem divdesmit – divdesmit pieciem? Visu var iemūžināt foto, aptaustīt, apčamdīt, nebaidoties, ka kāds nāks no mugurpuses un kratīs ar pirkstu... Viss tik mūsdienīgs, bet oriģināls, vērtīgs. Kamēr jaunā paaudze bauda atrakciju labumus, vecāki, omes un opji var iziet 18+ labirintu ar atainotām visai pikantām dzīves situācijām 18+ zonā. Tur var sastapt arī Teletūbijus, Sniegbaltīti, Buratino, kuri parādīti nerātnās ainās. Tas pašiem jāredz, to izstāstīt ir grūti, bet šis labirints ir visai garš, taču spēkus var smelties upeņu krūmos, uzņemot vajadzīgos vitamīnus, tur tas ir atļauts un pat ieteicams.

Tik daudz spēļu, ka nezini, ar ko sākt

Tad nonākam arī pie skaista skatu torņa, kurā var zvilnēt šūpuļkrēslos, pirmajā stāvā ir galds ar krēsliem, kurā atpūsties un iestiprināties. Atrakciju tik daudz – kaķenes no mūsu bērnības un rieksti, zīles, ar kurām arī jāietrāpa mērķos, tad oriģināla atrakcija zeķu vēdināšanai, kur jāmēģina uzmest zeķes uz vajadzīgās šņores, zeķes pildītas ar zirņiem, vai pupām. Novosa galds, saskaitīšanas mācīšanās galds, puzlītes, dažādas masāžas pēdām, dupsim, kur jāsēžas uz naglām, kājas jāmasē kastaņu vannā. Var pamēģināt slēpot ar koka slēpēm pa koka grīdu. Kas mani pārsteidza visvairāk, tas, ka par šo parku jūsmojām ne tikai mēs, bet arī mūsu meitenes, jūsmoja vīra mamma un tētis. Tik jauka, izglītojoša aktīva atpūta dabā vēl nekad mums nav bijusi. Jāteic, ka bērni laikam visu zina daudz labāk, jo daudzas spēles mūsu pieaugušo galvai bija par sarežģītu, ilgi domājām, kas tur nepieciešams, bet pienāk bērns un visu parāda, izdara.

Padomāts par visu līdz pašam sīkumam

Visvairāk pārsteidza tas, cik ļoti liela uzmanība pievērsta svarīgajiem sīkumiem, piemēram, sagaida pats saimnieks, ne jau ar domu „noplēst no Tevis naudu”, nē, ar domu Tevi sagaidīt, iepazīstināt ar to, kas šeit ir sagaidāms, kā šeit jāuzvedas, ko šeit var un ko vajag darīt. Skaists uzraksts pie durvīm „Laipni Lūdzam”. Tualetē papīrs, pie tualetes bundulis ar krānu un ūdeni, dvielītis. Tad iebraucot ar ratiem ēkā – šķūnī, dīvāns, uzbraucamais celiņš, par kuru vecākā meita jautāja saimniekam, kam tas domāts, jo ir taču tikai 1-2 pakāpieni, saimnieks atbildēja:” Tas tādēļ, lai ar bērnu ratiņiem var iebraukt, lai invalīdi pie mums var atbraukt ar ratiņkrēsliem.”

Viss tik skaists, kompakts un pārdomāts... Mums jau kā modernajiem pilsētniekiem prasījās pēc kafejnīcas, tās gan tur nav, bet te ir iespēja katram savu kafejnīcu uzbūvēt uz vietas, kur ir gan grils, gan galdi. Jāteic, cilvēku nebija maz, bet nebija arī tā, ka tie būtu pūļi un apgrūtinātu mūsu lielisko atpūtu.

Reklāma - paši parka apmeklētāji

Bija lieliski. Kādēļ par to zina tik maz? Tas neesot reklamēts, jo viņu galvenā reklāma līdz šim ir bijusi paši parka apmeklētāji, kuri tālāk par šo lielisko vietu pastāsta draugiem, paziņām. Tad nu tādēļ es vēlētos aicināt ģimenes ar bērniem, ģimenes, jauniešus, braukt un to izbaudīt. Lieliska atpūta garantēta, būs gan muzejs, gan sportiskas aktivitātes, gan masāžas, gan arī dzīvei noderīgi padomi, kuri ielikti dažādās spēlēs, būs arī vecākiem 18+ izglītošanas stunda, ja nu līdz šim kas piemirsts.

Piecas zvaigznes no piecām

Ja varētu šo vietu novērtēt ar zvaigznītēm, tad es dotu no 5 zvaigznēm 5, jo atpūta bija lieliska. Lielākā meita par to jūsmo vēl pat šonedēļ un teica:"Uz turieni es vēlētos braukt kaut vai katru dienu." Viņa mums ir ļoti prasīga un, ja arī viņa tā saka, tad bija perfekti.

Te noteikti ir jābūt arī Tev

Mums pietika pilnībā ar vienu dienu, lai aizmirstos no darbiem, ikdienas un atpūstos visa ģimene kopā, tādēļ aicinu tās ģimenes, kuras meklē jauku atpūtu tepat Latvijā, nemaksājot simtus eiro, šī noteikti ir viena no vietām, kuras šovasar jāapmeklē.

Pieaugušajiem 5eiro, bērniem 3 eiro, mazajai māsai mums nebija jāmaksā, bet te ir arī ģiemens biļetes, manuprāt, 12eiro (2+2)

Autostāvvieta - bezmaksas

Tualete - bezmaksas

Atsevišķas naudiņas bija arī par piknika vietu, bet nekas kosmisks, vien pāris eiro. Grils, galdi pieejami, malka arī.

Ja kāda no spēlēm iepatikās, atsevišķas spēles varēja iegādāties arī pie viņiem uz vietas. 

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 20. Jul 2016, 16:51

Mēs bijām plānojuši SPA atpūtu Sāremā, Pērnavā ar nakšņošanu, vienkārši viesnīcas šādu paketi nepiedāvā. Varbūt maz interesējāmies, droši iesakiet, ko esat Igaunijā ģimene apmeklējuši.

lauvinja lauvinja 20. Jul 2016, 16:38

Vieta tiešām laba un jauka, jā tas ir Beverīnas parks.

Dīvaina atziņa par Igauniju. Nezinu, kur plānojāt doties un ko apskatīt, pagājušo gadu Igaunijā visur, kur vien pabijām ģimenes biļetē bija iekļauts neierobežots bērnu skaits (nezinu vai tas būtu darbojies uz 10 bērniem, bet ar trim skolniekiem problēma nekur nebija). Vienīgā vieta, kur nebija ģimenes biļešu - viens no mežakaķu veidīgajiem, bet visos muzejos par ģimenes biļetēm priecājos!

mamma27 mamma27 20. Jul 2016, 15:02

Ģimenes biļete 15eiro.Tas ir Beverīnas parks par kuru nesen rakstīju☺Negribas piekrist par Igauniju.Tur tomēr cik mēs pagājušaja gada bijām ,ģimenēm ir draudzīgas cenas un bērnus neskaita piem.Tallinas Zoo.