Siltām aromātiskām vakariņām piedāvāju pašas gatavotas gaļas desiņas.
Sastāvdaļas desiņām:
300g cūkgaļa
70g piens
1/3 sarkanā paprika Vislabāk sautēta, cepta vai vārīta,lai ir mīkstāka , bet var arī svaigu
1 tēj.k paprikas pulveris
sāls
pipari
1 neliels olas baltums
siers pēc vēlēšanās kādas 1-2 ēd.k Sieru var ņemt puscieto vai cieto -sarīvētu uz smalkās rīves, var ņemt fetas sieru vai ko līdzīgu,tik pat labi arī biezpienu
3 ķiplokdaiviņas
Gaļu samaļam gaļasmašīnā vai sablenderējam kopā ar pienu.
Tā kā es liku blenderī, tad sākumā sablenderēju gaļu ar pienu. Tālāk pievienoju papriku, ķiplokus un olas baltumu un visu sablenderēju.Iemaisam garšvielas, sieru.
Ar konditorejas maisiņu ar 1cm platu uzgali uz pārtikas plēves spiedu desiņas. Ietinu iekšs plēnes un abus galus sarullēju, līdz sapresējās desiņa un tad sasēju mezglu.
Liekam vārošā ūdenī un vāram 10-20 minūtes, atkarībā cik lielas desiņas.
Izņemam un padzesējam.
Noņemam pārtikas plēvi. Nogriežam vienu mezglu un desiņa skaisti izslīd. Būtībā desiņa ir gatava,tomēr nedaudz gribēju uzfrišināt, lai nav tik bāla. bet,ja gatavojam maziem bērniem, tad šādas būs tieši laikā,maigas, sulīgas.
Medu sajaucu ar paprikas pulveri.Apsmērēju desiņas un liku uz pannas apbrūnināties. Var arī apcept cepeškrāsnī. Kam ir grilpanna, tie var apcept uz tās un desiņas būs vizuāli izcilas.
Paralēli šim visam es sautēju kāpostus.
Sastāvdaļas:
Svaigi kāposti
uz pusi mazāk burkāni
atlikusī sarkanā paprika
un sālīti gurķi Sautēju kāpostus dažādās variācijās, esmu likusi skābus kāpostu un arī rabarberus, tas skābus lieliski garšo. Tādēļ šajā reizē piemetu skābētus gurķus,kas sagriezti strēmelītēs.
1-2 sīpoli
ķimenes
1 paciņa paprikas pulveris
lauru lapas
sāls
pipari
Kāpostu sasmlacinam, burkānus sarīvējam.
Liekam katlā ar 1 ēd.k eļļu. Pielejam ūdeni tā,lai 1/3 būtu tajā.Sautējam zem vāka uz nelielas uguns.
Uz pannas olīveļļā apbrūninam sasmalcinātus sīpolus ar ķimenēm, piemetam sagrieztus gurķus. Apcepam 5 minūtes. Liekam kopējā katlā.
Katlā piemetam lauru lapas, sāli, piparus, paprikas pulveri.Sautējam līdz kāposti labi mīksti.
Pasniedzu ar kartupeļu, kāļu biezeni.
Vāram kartupeļus un kāļus.2:1. Sastampājam ar karotīti sviesta, pielejam labi daudz pienu, lai putra ir vijīga,maiga. Izlaidu caur sietiņu, lai iegūtu viendabīgu maigumu.
Akcents, protams, ir pašas gatavotās desiņas. Gardas, gardas, ļoti gardas.
Šādas desiņas esmu gatavojusi no vistas filejas. Bet tik pat labi var ņemt lielopa vai tītara gaļu.
Grilla sezonas laikā šādas desiņas var uzcept uz grilla, tas tik būs aromats un garša.
Var ņemt cepamo maisiņu,kas paredzēts cept cepeškrāsnī,jo tiešām nemācēšu teikt cik tas ir vai nav veselīgi attiecībā uz pārtikas plēvi.Vispār var arī foliju izmantot.
Super garšīgi sanāca desiņas pēc šīs receptes. Paldies! Vienīgi aizdomājos, cik veselīgi ir vārīt plēvē, vai produktā nenonāk plastmasas daļiņas?